Erősödő verseny várható a mobilpiacon

Pénzcentrum
2008. október 29. 15:36

A Telekom 4 Magyarország Távközlési Zrt. optimistán tekint a Nemzeti Hírközlési Hatóság által a napokban meghirdetett legújabb frekvenciapályázatra, és bízik benne, hogy az eljárás eredményes lesz. Egyetért a Hatósággal abban, hogy a magyarországi mobiltelefon-piacra jótékonyan fog hatni két újabb szolgáltató megjelenése, hiszen több indikátor is azt jelzi, hogy a szolgáltatók közötti verseny hatékonysága tovább erősíthető és erősítendő.

A negyedik GSM/UMTS licensz kiadásával új versenytársat kap majd a három nagy mobilszolgáltató, melynek versenyélénkítő hatása egyértelmű. A második, 450 Mhz-es frekvencia kiváló lehetőséget ad arra, hogy alacsonyabb költségekkel biztosítson szélessávú mobil adatforgalmat. Ez elsősorban a hátrányos helyzetű, alacsony infrastrukturális fejlettségű települések költséghatékony kiszolgálását teszi lehetővé - így hiányt pótol a hazai távközlési piacon. 

A Telekom 4, mely több mint egy éve készül virtuális mobilszolgáltatás beindítására, tanácsadói bevonásával tanulmányozza a pályázat feltételeit. Bízik benne, hogy a tender feltételei a Hatóság kommunikációját alátámasztják, és valóban kedveznek egy új szereplő piacra lépésének, a cégnek pedig sikerül olyan üzleti modellt alkotnia, amellyel a licensz elnyerésén túl ígéretes, és meghatározó szereplőjévé válhat a mobil távközlési piacnak. Ebbéli törekvését nagyban segíti mindaz a tapasztalat, amelyre a társaság az elmúlt év során tett szert. 

A Telekom 4 az iparág nemzetközileg elismert szakembereinek bevonásával készül a tenderre. Az induló cég vezetésében helyet kap az elismert francia telekommunikációs szakember, Francis Kretz, aki a France Telecom alelnökeként a nemzetközi marketing és sales terület, illetve az üzleti stratégia és innovációs terület felelőse volt. Kretz a majdani mobilszolgáltató igazgatósági tagja lesz. 

"Negyedikként belépni egy, a telítettséghez közeli állapotban lévő távközlési piacra nyilvánvalóan nehéz feladat, azonban nem fér kétség ahhoz, hogy a felhasználók számára a követkemények jótékonyak lesznek, emeli ki Kretz. Új szereplő megjelenése egy ország mobilpiacán mindig kihívásokkal teli fontos esemény. Ilyenkor alapjaiban változik meg a piaci status quo, hiszen az erősödő verseny új technológiák megjelenését és a díjak sokszor drámai csökkenését eredményezi. Izgalommal tölt el, hogy lehetőségem van résztvenni ebben a projektben."

A Telekom 4 üzleti modelljében számol értékesítési partnerek bevonásával, ezen kívül a cég keresi a lehetőséget az inkumbens operátorokkal való együttműködésre, melyet az NHH pályázati kiírása is támogat, jelentette ki Neuman Péter, a Telekom 4 vezérigazgatója. "Azért is érdekes ez a projekt, mert amellett, hogy versenytársakként tevékenykednek a piacon, az inkumbensek és a negyedik szolgáltató több ponton kölcsönös előnyök alapján kooperálhatnak majd. Az együttműködés következményeként az inkumbensek is forgalomnövekedésre számíthatnak saját meglévő hálózatukon. Eddigi, e tárgyban szerzett többnyire pozitív tapasztalataim erősítik bennem a reményt, hogy a licensz elnyerése esetén megvalósul majd az együttműködés, akár több szolgáltatóval is." - fogalmazott Neuman.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Telekom 4 a licensz elnyerése esetén rövid időn belül jelentős beruházást valósít meg és számos új munkahelyet teremt majd. A Társaság bízik benne, hogy a pályázati dokumentációval kapcsolatos nyitott kérdéseket az NHH megválaszolja a soron következő prebid konzultáció során, így pozitív döntést tud hozni a részvételről, tette hozzá Neuman.

A Telekom 4 korábban bejelentette, hogy a licensz elnyerése céljából DreamCom Kft. néven közös vállalatot alapított az Externet Nyrt. alternatív távközlési szolgáltatóval.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 12. szerda
Pongrác
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?