Interneten hódítanak a nemzetközi divatházak

Pénzcentrum
2008. október 10. 15:00

A Google és a luxuscikkek piacára specializálódott Stevens vállalat közösen készített felméréséből az derült ki, hogy az interneten történő vásárlások elterjedése még mindig felfelé ívelő tendenciát mutat. Bár a fogyasztók többsége próbálja minél hatékonyabban beosztani a pénzét, a luxuscikkek iránti kereslet semmit nem csökkent a válságról szóló hírek hallatán.


Forrás: Forbes magazin

A luxuscikkeket forgalmazó internetes áruházak képviselői arról számoltak be, hogy egyre több regisztrált taggal rendelkeznek, ennek köszönhetően hónapról-hónapra növekszik a forgalmuk. Az internet elterjedésével megváltoztak a fogyasztók vásárlási szokásai, ez különösen a luxuscikkek körében érzékelhető.

Az átlagos internetes vásárlóról elmondhatjuk, hogy gazdagabb, fiatalabb és többet költ luxuscikkekre, mint akik még mindig kizárólag személyesen keresik fel az üzleteket. A megkérdezettek háromnegyede mindkét értékesítési csatornát kedveli, sokan az interneten keresztül keresik meg a termékeket, de az üzletekben vásárolják meg azokat.

Az internetes luxuscikk vásárlók átlagosan háromszor annyit keresnek, hétszer akkora vagyonnal rendelkeznek, négy évvel fiatalabbak és négyszer annyit költenek márkás dolgokra, mint az üzleteket előnyben részesítő társaik. Az árucikkek körében a leginkább keresett termékek a divatházak legfrissebb kollekciói, de sokan vásárolnak órát, ékszert, egyéb kiegészítőt, műszaki cikket és bútort is interneten keresztül.

A vásárlók háromnegyede arról számolt be, hogy vásárolt már valamilyen luxuscikket internetes hirdetés, cikk, vagy reklámanyag hatására és a fogyasztók 97 %-a minden tekintetben elégedett volt a vásárlással. A szerdán közzétett felmérést ezer 24 és 64 év közötti személy bevonásával idén nyáron készítették.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?