Szigorodnak a fogyasztóvédelmi szabályok

Pénzcentrum
2008. szeptember 22. 09:00

A szeptembertől működő, országos lefedettséget biztosító fogyasztóvédelmi tanácsadó irodák mellett január elsejétől állami fogyasztóvédelmi ügyfélszolgálatot hoz létre a szociális tárca. A minisztérium szakállamtitkára szerint erősebb szankcionálási eszközökre, szigorodó eljárási rendre és szélesebb lakossági tájékoztatásra van szükség - írja a Napi Gazdaság.

Az állami finanszírozású irodahálózat ügyfélszolgálatain dolgozó fogyasztóvédelmi szakemberek a tanácsadással, segítségnyújtással, a jogérvényesítésben való közreműködéssel és a panaszok képviseletében nyújtanak segítséget.

Az új szabályozás szerint a vállalkozások 30 napon belül kötelesek a beérkezett írásbeli panaszokra írásban válaszolni, vagy tájékoztatni a fogyasztót, hogy hová fordulhat jogorvoslatért. Kötelezővé vált az üzletek ideiglenes bezárását elrendelő és a termék forgalmazását tiltó határozatok közzététele is.

A tervek szerint 2010-től bevezetésre kerülő új polgári törvénykönyv szerint nem csak a magánszemélyek, hanem a társaságok is fogyasztónak minősülnének. A társasházak, alapítványok és szervezetek mellett a mikro-vállalkozások is a fogyasztói körbe kerülhetnek.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 2. vasárnap
Áron
13. hét
Április 2.
Virágvasárnap
Április 2.
Ifjúsági világnap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 19:18
Pénzcentrum  |  2023. április 1. 18:35