36 °C Budapest

Versenyhivatali figyelmeztetés a Netrisknek

Pénzcentrum
2008. szeptember 17. 13:46

A fogyasztókat megtévesztő állítások jelentek meg a Netrisk Kft. által működtetett honlapokon - állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH). A biztosítási alkusz hirdetéseiben ajándékokat és kedvezményeket ígért ügyfeleinek, ám ezek az ígéretek nem voltak megalapozottak. A jogsértés azonban olyan csekély súlyú volt, hogy a vállalkozás nem kapott bírságot.

Az MKB-csoporthoz tartozó Netrisk Kft. biztosítási alkuszként tevékenykedik. A társaság online biztosítási portált is üzemeltet, amelyen az oda látogató ügyfelek egy díjkalkulátor segítségével hasonlíthatják össze a biztosítók kötelező gépjármű-felelősségbiztosításra, illetve casco-, lakás- és utasbiztosításra vonatkozó ajánlatait. A díjszámítás eredményeinek megtekintését követően a fogyasztó a "megkötöm" link választásával jelezheti szerződéskötési szándékát. A vállalkozás több ún. klón-oldalt üzemeltet (a www.kotelezoajanlat.hu, www.kotelezo-online.hu, www.kotelezo.info.hu), amelyekről szintén a www.netrisk.hu oldal díjkalkulátorához jut el a fogyasztó.

A Netrisk 2007. IV. negyedévében és 2008-ban közzétett tájékoztatóiban piacvezető pozíciójára, szolgáltatásának egyedülállóságára vonatkozó állításokat tett, kedvezményeket és ajándékokat ígért ügyfeleinek. A GVH eljárásában azt vizsgálta, hogy ezek az állítások alkalmasak voltak-e a fogyasztók megtévesztésére.

A Netrisk társhonlapjain arról tájékoztatott, hogy minden ügyfél ajándékot kap s lehetősége van arra is, hogy egy új Suzukit nyerjen. Kiderült azonban hogy az állítás nem felelt meg a valóságnak, az ajánlat korábbi időszakra vonatkozott. A társaság egyes, internetes klón-oldalain közzétett hirdetései azt a látszatot keltették, hogy minden biztosító 30 százalékos kedvezményt kínál, ha az ügyfél az Internet segítségével köt biztosítást. Csakhogy kiderült, hogy mindössze egyetlen biztosító kínált ilyen mértékű kedvezményt.

A GVH a piacvezető állítások, a szolgáltatások egyedülállóságáról közzétett kijelentések, valamint a közzétett kutatási eredmények tekintetében ugyanakkor megszüntette az eljárást.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A versenyhatóság végül nem szabott ki bírságot a Netrisk Kft-re, mivel a jogsértés csekély súlyú volt és a társaság ellen korábban nem indult versenyfelügyeleti eljárás. Ráadásul a díjszámítás során a fogyasztók minden esetben az aktuális nyereményjátékról tájékozódhattak és a szerződéskötés során további információkhoz juthattak az online kedvezménnyel kapcsolatban.

Nagy siker a közösségépítő agrárprogram: így fogadhatsz Te is örökbe egy birsalmafát

Hatalmas siker a birsalmafa-örökbefogadó program, az a cél pedig, hogy közösséget építsenek, egyre inkább beérni látszik.

Semmit nem ér csak az ötlet: sok magyar így rontja el az esélyeit arra, hogy a saját főnöke lehessen

Sokakat vonz az, hogy a saját főnöke legyen, ráadásul többen éreztük már úgy, hogy olyan ötlettel rukkoltunk elő, ami tényleg felpörgetné a piacot.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 19. péntek
Huba
33. hét
Augusztus 19.
Humanitárius világnap
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?