2 °C Budapest

A dohányzás betiltásának negatív következményei!

Pénzcentrum
2008. szeptember 19. 10:00

Aggódnak a vendéglősök, hogy a dohányzás tiltásával elmaradhat a vendégeik egy része. A Magyar Tudományos Akadémia elemzése szerint hazánk gazdasága és a megroggyant vállalkozások nincsenek felkészülve egy ilyen lépésre. 57 ezer vállalkozó évente több százmillió forint bevételtől esne el, ha végleg betiltanák a dohányzást - írja a Magyar Nemzet.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hónapok óta folyik a lobbizás, hogy ne tiltsák be végleg a dohányzást a zárt vendéglátóhelyeken. A vendéglősök elismerik az egészségügyi kockázatokat, de úgy vélik a 9 éve érvényben lévő szabályozás megfelelő a vendégek számára.

Az iparág szerint nem csak jelentős bevételkiesést jelentene, hanem az éttermi időtöltés kultúráját is megváltoztatná az intézkedés. Az uniót tagállamaiban mindenhol léteznek korlátozások, de azok mértéke országonként eltérő.

A kutatók szerint a döntéshozóknak a jelenlegi szabályokra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni, a dohányzók és a nemdohányzók elkülönítése és a megfelelő szellőzés megoldása nem minden vendéglátó egységben érvényesül.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. december 7. kedd
Ambrus
49. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. december 7. 07:20