22 °C Budapest

Támadják a dohánytörvényt!

Pénzcentrum
2008. augusztus 1. 08:30

Üzleti veszteségekre hivatkozva két kocsma és egy diszkó tulajdonosa megtámadta az egy hónapja érvényben lévő német dohánytörvényt. Az ügyet az alkotmánybíróság vizsgálta és a döntésük értelmében - két tartományban - újra lehet dohányozni az egy helyiségű, 75 négyzetméternél kisebb szórakozóhelyeken - írja a Magyar Hírlap.

Baden-Württemberg tartomány és Berlin után további németországi tartományok jelentették be, hogy az alkotmánybíróság új állásfoglalásának megfelelően engedélyezik a kiskocsmákban a dohányzást, ezért az országban az év végéig új rendelkezést dolgoznak ki.

Hazánkban is egyre nagyobb vita övezi a készülőfélben lévő dohánytörvényt, amely 2009-től tiltaná be a nyilvános helyeken a dohányzást. A szórakozóhelyek tulajdonosai szerint az intézkedés bevezetését követően jelentős forgalomcsökkenésre lehet majd számítani.

A dohányzás elleni kampány vezetője nem érti a német döntést, mivel az ellentétes az európai államokban tapasztalható szigorításokkal. Több országban már az utcán sem lehet dohányozni, máshol a magas árakkal próbálják visszaszorítani a dohányzás elterjedését.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?