A Vodafone nem felejt! 161,5 milliárdért nem csoda!

Pénzcentrum
2008. szeptember 16. 05:38

A brit mobilvállalat, a Vodafone 670 millió eurót (161,47 milliárd forint) követel a Telefonica-tól, ugyanis a szóvivő szerint a céget anyagi károk érték 1990-ben, amikor a volt állami vállalat visszaélt a piacvezető pozíciójával.

A Vodafone azzal vádolja a Telefonica céget, hogy megakadályozta az Airtel-nek (amit egyébként 2000-ben vásárolt meg a telekommunikációs nagyvállalat) a Spanyolországba való terjeszkedést a tisztességtelen versenypiaci gyakorlatnak köszönhetően, ami 1995 és 1999 között volt érvényben.

A spanyol legfelsőbb bíróság helybenhagyta a Vodafone követelését 2006 májusában, de akkor még nem született döntés a pénzügyi kompenzáció mértékéről, amit a Telefonica vállalatnak kell fizetnie.

A madridi bírósághoz ezért egy új követelést nyújtott be a Vodafone, amiben 670 millió eurót (161,47 milliárd forint) követelnek kártérítésként. Júliusban a Telefonicát felkérte a bíróság, hogy mondja el a saját álláspontját, így várhatóan az év végére lesz döntés az ügyben.

Ez a forradalmi újítás veheti el a magyar háziasszonyok munkáját: egy szavuk sem lehet ezután

Nincs bevásárlás, megbízható alapanyagok utáni futkosás és hosszas konyhai előkészület. Nincs morfondírozás, hogy mit együnk ma, az étkezések tervezettek, könnyen elkészíthetőek.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. április 1. szombat
Hugó
13. hét
Április 1.
Bolondok napja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?