21 °C Budapest

Csalási ügybe keveredett John Terry

Pénzcentrum
2008. augusztus 22. 09:30

Az angol labdarúgó válogatott frissen kinevezett csapatkapitányát, John Terry-t egy csalási ügyben hallgatta ki a rendőrség. A focista kapcsolatban állt a kétes hírű, 18 rendbeli csalásért lecsukott üzletemberrel, Faisal Mandanival, ám a híradások szerint nem gyanúsítottként, sokkal inkább vélelmezett áldozatként hallgatták ki.

Mandanit áprilisban csukták le 9 hónapra, miután bebizonyosodott, hogy hamis aláírásokkal árusít sportereklyéket. Michael Owen és Steven Gerrard is tanúskodott ellene, mivel az ő aláírásuk is megjelent néhány darabon.

Az üzletember emellett hitelkártya csalási ügybe is belekeveredett. Mandani azt állította, hogy borítékos készpénzzel fizetett a játékosoknak aláírásukért. Sokaknak luxus utakat ajándékozott, Terry például több tízezer font értékű nyaralást kapott tőle nászajándékként.

A hasonló ügyek rendre ráébresztik a sportrelikviák piaca iránt érdeklődő befektetőket, hogy ebben a szegmensben az elsődleges kockázat a hamisított áruk jelenlétében rejlik. A világ legpiacképesebb labdarúgó bajnokságának sztárjai pedig kétségkívül komoly keresletet generálnak, más kérdés persze, hogy imázs jogaik általában klubjaikat illetik meg, munkaadóiknak ugyanis komoly bevételt hoz a merchandising. Utóbbi szegmens kiemelt jelentőségű és egyben prémium árfekvésű termékei a sorszámmal és eredetiségi tanúsítvánnyal ellátott autogramos tárgyak, melyek a mostani csalás fókuszában álltak.

KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?