13 °C Budapest

Újabb árzuhanás a Tescóban!

Pénzcentrum
2008. augusztus 7. 05:40

Ezúttal a biotermékek árából faragott mintegy 15-20 %-ot a brit hipermarket, mivel jelentős kereslet csökkenést mértek az utóbbi időben. A cég képviselői szerint az elmúlt évben a mezőgazdaság szokatlanul gyenge évet zárt és a piacot elárasztották a külföldről behozott termékek.

Az import költségeit a vásárlókra hárították, akik ugyanakkor kétszer is meggondolják, hogy mire költenek. A cég szerint a zöldségek, gyümölcsök és a saláták árszintje a több évvel ezelőtti szintre süllyedt vissza. Voltak olyan zöldségek, amelyek esetében a biotermékekért már nem voltak hajlandóak többet fizetni a vásárlók.

A jelenlegi átlagos különbség az árcsökkentés után 5-15 %-ra szűkült, ez nem minden termék esetében fedezi az előállítással járó többletköltségeket. A hipermarket szerint a következő években attól függ a termékek árazása, hogy milyen szintet ér el a belföldi termelés, illetve mennyire szorulnak a behozatalra.

A beszállítók szerint az a legnagyobb probléma, hogy a vásárlók az ár alapján döntenek, és nem mindenki akarja, vagy tudja megfizetni a jobb minőséggel járó többletet. Az elmúlt évben a gyengébb terméshozam miatt a termelők sokat buktak és többen a mai napig nem álltak még talpra.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 10. hétfő
Ármin, Pálma
19. hét
Május 10.
Mentők napja
Május 10.
Baromfi világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?