15 °C Budapest

Újjáépítik az internetet 1,76 milliárdból

Pénzcentrum
2008. július 31. 09:30

Már 1,76 milliárd forintos támogatásnál jár az a projekt, melynek célja, hogy teljesen új alapokra helyezze, újra felépítse az internetet. A feladatot két amerikai kutatási cég vette vállára, a projektet pedig a kormányzat és az adományok fedezik.

Az újjáépítés azért volna szükséges, mivel a legtöbb kutató szerint az 1969-ben megszületett hálózatot csak ily módon lehet teljesen biztonságossá tenni, illetve a rend megteremtésével lehet választ adni más kihívásokra.

A kormány megbízásából a BBN Technologies Inc. felügyeli a GENI tervezését, ez lesz az a hálózat, amelyet a kutatók használhatnak új ötleteik kipróbálására, anélkül, hogy a valós interneten bárhol is sérülést okoznának. Az 1,76 millió forintos finanszírozást a GENI hálózat prototípusainak kidolgozására fordítják.

Ahhoz, hogy ezeket tesztelni lehessen, az Internet2 szervezet 10 gigabit/másodperces sebességű szélessávú kapcsolatot biztosít, a National LambdaRail pedig 30 gigabites sávszéllel "száll be a buliba". A sebesség összesen a ma elérhető kapcsolat ezerszerese, egyszerre 30 nagyfelbontású filmet lehetne nézni, ha otthonainkban ilyen kapcsolattal rendelkeznénk.

A GENI kiépítése egyébként várhatóan 5 éven belül megkezdődhet, s összköltsége meghaladja majd az 50 milliárd forintot, ennek a jóváhagyása azonban még a Kongresszus előtt áll.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 26. vasárnap
Emánuel
12. hét
Március 26.
A Lila nap
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. március 26. 16:04