Különleges gyógykezelések: amire sosem gondoltál volna!

Pénzcentrum
2008. július 14. 14:00

Nem kevesebb, mint egy évtizede, számos egyesült államokbeli gyógyfürdő még csak általános kezeléseket tudott nyújtani, és az olyan dolgok, mint a különböző arckezelések, vagy a svéd-masszázs már szinte különlegességnek számított. Az iparág viszont hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt években, és számos híres központ jött létre, amely valóban egyedi szolgáltatásokat kínál a regenerálódni vágyóknak. Nézzük, mivel kényeztethetjük magunkat a világ különböző tájain...

Az iparági fejlődés nagyban köszönhető annak, hogy egyre többen hajlandóak pénzt és időt áldozni egy-egy különleges regeneráló, szépítő, fiatalító kezelésre. Sokan még akkor is vállalják, ha hosszabb utakat kell érte megtenni, ellátogatni eddig még nem látott országokba, helyekre is. Ez sokszor azzal is jár, hogy a frissülni vágyó egy időre megismerkedhet egy teljesen más kultúrával.

Ayurvédás kezelés Indiában

Ha mondjuk az Egyesült Államokban térünk be egy gyógyfürdőbe egy ilyen kezelésre, nagyjából egy órán belül meg is járhatjuk. Ezzel szemben Indiában majdnem egy hétig is eltart egy teljes kezelésen való részvétel, ami az egészségügyi problémák kezelésére, a betegségek megelőzésére is alkalmas. Az olyan gyógyfürdők, mint a Mangalore-ban található Serena Spa természetes és helyben megtalálható anyagokat használ, mint a szantálfa is.

"Fango" kezelés Olaszországban

Sokan úgy képzelnek el egy iszapkezelést, hogy egy szobában kennek valamennyit a jelentkező testére. Ezzel szemben egy igazi fango kezelés Olaszországban a vendéget szinte belemerítik az iszapba, ami számos ásványi anyagot tartalmaz, és köztudottan jót tesz a bőrnek. A kezelés állítólag segít a reumán, az idegi rendellenességeken, enyhít az izomhúzódáson és csökkenti a fájdalmat.

Thai Jóga masszázs Thaiföldön

Bár az alapok egy ilyen kezelésnél szinte minden országban ugyanazok, Thaiföldön sokkal nagyobb az esélye összefutni egy olyan masszőzzel aki szinte egész életében ezt csinálta, így kiemelkedő tapasztalattal rendelkezik ezen a területen. Az eredmény egy olyan mozgáskombináció, ami leginkább táncra hasonlít, de össze van kötve egy kellemes masszázzsal is.

Indonéz Lulur kezelés


Régen ez a fajta kezelés a menyasszonyoknak járt és 40 nappal az esküvő előtt kezdték el, hogy a nagy napra a hölgy bőre a lehető legpuhább legyen. Ma már szinte minden indonéz gyógyfürdőben meg lehet találni a szolgáltatások között. A kezelés néhány óráig tart, egy különleges masszázzsal az elején, különböző olajokkal és joghurtos bedörzsöléssel, majd ez után egy aromaterápiás fürdő következik, miközben a vendég tonikot kortyolgathat, amit számos egészségre jótékony hatású fűszerrel ízesítenek.

Lomi Lomi Masszázs Hawaiin

A polinéz ősök által alkalmazott gyógyító masszázs része a csend és a nyugalom, illetve a test nyújtása a masszírozás mellett. További élményt fokozó tényező lehet, amikor a vendég tiszteletére hula táncot járnak a hölgyek.

Ausztriai széna kezelés

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A gyógykezelések nagy részének célja, hogy tisztítsa és javítsa az immunrendszert. Az osztrák verzióban ez a széna fürdőnek fele meg, ami azt jelenti, hogy tetőtől talpig válogatott szénával és hegyi virágokkal gazdagított fürdőben fekszik az ember. Izületi gyulladások kezelése mellett számos betegség gyógyítására használják.

Bár van egy-kettő különlegesség, amelyért sokat kellene utazni, az biztos, hogy a nyaralás során nem szabad őket kihagyni. Ha viszont nem szeretnénk messze menni, már Ausztriában, vagy Olaszországban is találkozhatunk különböző specialitásokkal.

Képek forrása: Forbes.com

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem