28 °C Budapest

Mogyorózás a Tescóban: "köszönjük Emese!"

Pénzcentrum
2008. július 8. 05:40

Megszokhattuk már, hogy vásárláskor a címkéket nézegetve szinte minden terméken felbukkan a "nyomokban mogyorót tartalmazhat" figyelmeztetés, sőt a Tesco két éve még a tejes flakonon is felhívta a figyelmet, hogy tej lehet benne, most azonban igencsak kiakadtak a hipermarket óriásra hazájában, az Egyesült Királyságban.

A mogyorókeveréket tartalmazó csomagoláson amellett hogy óriási piros betűkkel fel van tűntetve, hogy többféle mogyoró mixét tartalmazza a tasak, még további 3 felirat hívja fel a figyelmet arra, hogy mogyoró lehet a mogyorós zacskóban, ráadásul ez esetben többféle is.


Egy másik eset: (v)ehetem?
Ezúttal a szigetország nyelvészeinek volt sok, amit az üzletben láttak és miután az illetékes hatóságnál sem tudtak róla, hogy ilyen gyakorisággal kellene feltüntetni a figyelmeztetést a csomagoláson, meglehetősen széles körben igyekeztek hangot adni elégedetlenségüknek.

A Tesco szóvivője természetesen egyáltalán nem reagált semmi váratlant: "Meg kell felelnünk az előírásoknak és a lehető legalaposabban szeretnénk tájékoztatni vásárlóinkat."

Az eset kapcsán persze előkerültek más üzletek egyéb termékei is, mint például az Asda tojásai, melyeknél a gondos vásárló a papírdoboz kinyitása után egy allergia-tájékoztató papírt talál, ami rögtön kiemeli: tojás van a csomagolásban. Mondhatnánk, hogy "köszönjük Emese", de egy-egy ilyen nevetségesnek tűnő tájékoztató felirat elmulasztása minden bizonnyal rengeteg "amerikai típusú" per elindítását tenné lehetővé, szóval mindenkinek jobban megéri így...

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?