24 °C Budapest

A nagy Google-csalás - már 30 éve szenvedünk

Pénzcentrum
2008. május 17. 13:00

Idén májusban ünnepelheti 30 éves születésnapját a kéretlen levelek áradata, vagyis a spam, amely az alatt a három évtized alatt beszivárgott mindennapjainkba. a májusi Symantec Spam Report szerint csupán áprilisban az összes e-mail 80 százalékát a spamek tették ki. Ez is mutatja, miért érdemes foglalkozni a kéretlen levelekkel...


A spamek között a leggyakrabban a termékeket hirdető spamek fordultak elő, ezek termékeket, illetve szolgáltatásokat reklámoztak. Emellett igen gyakori volt a pénzügyi spamek, s az internetes vásárlást hirdető levelek is. Eredet alapján a legnagyobb kéretlen e-mail-gyár az európai, közel-keleti és afrikai régió.


Milyen levelekre figyelj!

A Symantec összeállításában szerepel néhány különlegesebb spam-eset is, ezekből válogatunk jelenlegi összeállításunkban.

Egy ideig a spammerek ismert és a vásárlók által megbízhatónak ítélt márkák nevét használták a gyanútlan felhasználók tőrbe csalására. A tavalyi évben a legkedveltebb ilyen márka a Google volt. 2007 novemberében egy új technika megjelenésére figyeltek fel, a spammerek a kereső "Jó napom van" gombját manipulálták, s az arra történő kattintás a felhasználókat egy spam oldalra irányította. Idén februárban pedig az AdSense reklámelhelyező alkalmazás paramétereit módosították.

A támadások itt nem álltak meg, ugyanis 2008 áprilisában a Google AdWords nevében küldtek adathalász e-maileket.


Levél az ügyészségtől

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

Az úgynevezett "lándzsa adathalászat" nem tekinthető új trendnek, azonban a közelmúltban komoly jelentőségre tett szert. Áprilisban ugyanis az adathalász támadók az Amerikai Egyesült Államok kerületi ügyészségének álcája alatt küldtek levelet, melyben egy fájl letöltését írták elő. Aki bedőlt, és letöltötte a dokumentumot, egyben egy, a billentyűleütéseket rögzítő trójai programot is "megszerzett" a gépére.

Alapvető hibákon úszik el a magyarok pénze: erre figyelj, ha nem akarsz legatyásodni

A mostani gazdasági helyzetbe szinte bármit megtennénk, hogy spóroljunk, azonban sokan tapasztalhatják azt, hogy hiába igyekeznek, még így is elfolyik a pénz a bankszámlájukról.

Ilyet még nem láttál: így adnák ki a magyar gyerekek kedvenc könyvét újra

Közösségi finanszírozással adnák ki újra a 2012-es év gyerekkönyvét, a Dobozvárost.

Sok magyar nem is tud erről az egyszerű trükkről: milliókat bukhatnak, ha nem figyelnek oda

A vállalkozásunk sikere rengeteg dolgon múlhat, nem elég az ötlet, bizony kemény munkát kell fektetni a sikerbe.

Régi klasszikus tér vissza a magyar boltokba: sokak kedvence lesz ismét elérhető a polcokon

Tíz év után ismét megjelenhet Lakatos István Év Gyerekkönyve-díjas meseregénye, a Dobozváros!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. augusztus 14. vasárnap
Marcell
32. hét
KONFERENCIA
Tovább
Portfolio Future of Finance 2022
Októberben jön a magyar pénzügyi szakma nagy találkozója.
Energy Investment Forum 2022 - A MEKH szakmai támogatásával
Válság kontra klímacélok? Lesz miről beszélni az Energy Investment Forum-on!
Private Health Forum 2022
A hazai magánegészségügy legkiemelkedőbb konferenciája.
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. augusztus 14. 16:05