3 °C Budapest

Vége a fiktív házasságok korának

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 08:30

Amennyiben módosításra kerül a külföldiek tartózkodásáról szóló törvény Csehországban, már nem éri majd meg fizetség fejében házasságot kötni az állandó tartózkodási engedélyre pályázó külföldiekkel, főleg vietnámi férfiakkal - írja a Világgazdaság.

A jelenleg érvényben lévő törvény szerint ugyanis, aki házasságra lép egy cseh állampolgárral, az automatikusan megkapja az állandó lakhatási engedélyt. Ennek jelentősége, hogy állandó engedély hiányában a bevándorló nem vásárolhat lakást, nem kaphat jelzáloghitelt, sőt még munkahelyet sem változtathat.

A kormány a fiktív házasságok megszüntetését az engedélyek érvényességi idejének két évre való korlátozásával szeretné elérni, amely már nem teszi azonnal lehetővé a fent leírt cselekedeteket. A cseh nőkkel való fiktív házasságért a vietnámi férfiak fizetnek a leggyakrabban.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?