11 °C Budapest

Több tízezer embernek kínál ingyenes internetoktatást a T-Online

Pénzcentrum
2008. április 2. 14:26

A fővárosban kezdődött, majd ezt követően meghatározott program szerint minden megyébe eljut, és ebben az évben összesen több tízezer embernek kínál ingyenes internetoktatást a T-Online szervezésű Telekom Internetakadémia. A piacvezető internetszolgáltató 2008 márciusában útjára indított programjának keretében az érdeklődők megismerkedhetnek a világháló előnyeivel és a net világának alapfogalmaival. Az előadásokra a 06-80/204-850-es díjmentesen hívható telefonszámon lehet jelentkezni.

Információs társadalmunkban a kapcsolattartásban, a munkában, a szórakozásban, összességében tehát a hétköznapokban kulcsszerepe van az internetnek. A magyar lakosság körében készült kutatások igazolják, hogy az EU-hoz viszonyítottan alacsony internetpenetráció részben a számítástechnikai eszközök hiányára, de sokkal inkább az igény, illetve az internettel kapcsolatos információk hiányára vezethető vissza. A magyarok nagy része még mindig túlságosan bonyolult dolognak tartja a számítógép használatát és az internetezést.

Ezen kíván változtatni a T-Online kezdeményezése, a Telekom Akadémia, amely előre meghirdetett időpontokban ingyenes internetoktatás keretében elsősorban a számítógépet és/vagy internetet jelenleg nem használókat célozza meg.

"Sokan attól tartanak, hogy az internet az emberi kapcsolatok rovására mehet, miközben sokkal inkább összeköti az embereket, az idő és a távolság sem lehet akadálya a barátságok kialakításának, fenntartásának, a közösségek létrejöttének. Fontosnak tartjuk, hogy a még élő tévhiteket megcáfoljuk, és a lehető legtöbb embert megismertessük a net előnyeivel. Azzal, milyen könnyen lehet hozzájutni a szükséges információkhoz, mennyire egyszerű lehet egyes ügyek elintézése, a csevegés vagy levelezés ismerősökkel, barátokkal. Mindazokkal a megoldásokkal, amelyek éppen az emberi kapcsolatok erősítését, a fizikai távolság leküzdését szolgálják. A Telekom Internetakadémia elsődleges célja a digitális írástudatlanság csökkentése. Azokat szeretnénk megszólítani, akiknek az életéből eddig teljesen kimaradt az internet, akik nem érzik fontosnak az internet használatot, nem tudják azt, miért lehetne ez fontos számukra" - mondta Megyeri Tibor a T-Online marketingvezetője.

A Telekom Internetakadémia 2008-as eseménysorozata márciusban Budapesten veszi kezdetét, és áprilisban vidéken folytatódik. Az egyes előadások során az érdeklődők másfél-két órában, számos gyakorlati példán keresztül ismerkedhetnek meg a számítógéppel és az internettel, és az előadások után lehetőség nyílik arra is, hogy a jelenlévők a T-Online munkatársainak segítségével a helyszínen a gyakorlatban is kipróbálják azokat. Az oktatás résztvevői internethasználatot segítő füzetet és CD-t kapnak ajándékba. Az előadásokra a 06-80/204-850-es díjmentesen hívható telefonszám automatikus menürendszerében hagyott üzenettel (a megye, illetve azon belül a település kiválasztását követően a név és telefonszám, illetve a résztvevői létszám megadásával), valamint a www.magyartelekom.hu weboldalon lehet jelentkezni.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 19. péntek
Emma
16. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem