4 °C Budapest

Harcolnak a fenyőárusok: félelem az APEH-től és a 24-étől...

Pénzcentrum
2007. december 10. 08:15

Évente nagyságrendileg 2 millió fenyőt vágnak ki hazánkban karácsonyra, a kereskedők azonban az adóhivataltól való rettegés miatt sosem közölnek pontos adatot - írja a Magyar Hírlap.

Míg 15-20 évvel ezelőtt már december elején megkezdődött a fenyőszezon, addig Budapesten csak december 15-én startol a hivatalos árusítás. A vidékről érkező árusok csak 10 napot adnak maguknak, a drága helypénz miatt pedig újabban a termelők árulnak.

Tavaly a fenyőárusok mintegy harmada kért helyfoglalási engedélyt a piacokra és a kijelölt közterületekre. Az árusok száma mellett a kínált fenyők mennyisége is évről évre csökkent. Régebben egy-egy árus 3000-4000 fával próbált szerencsét, mostanság viszont ennek csak tizedét kockáztatják meg, a kereskedelmi láncok és a benzinkutak ugyanis leverik a fenyőárat.

Az árusok idén is hajthatatlanok lesznek és még 24-én sem adják majd ingyen a fát, ezzel a lépéssel ugyanis a következő évek üzletét veszélyeztetnék.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?