Itthon egyelőre még nem nagyon találkozunk olyan étteremmel, ahol akár két évre előre le kell foglalni az asztalt, ha be szeretnénk jutni. De külföldön egyre gyakoribb ez a helyzet, ugyanis van olyan felkapott étterem, ami már 2008-ra is betelt - írja a Napi Gazdaság.
A vendégek így sokszor csak a lemondásban reménykedhetnek, ami viszont nem túl gyakori. Bár az éttermek közti háborúban előfordul, hogy egymás asztalait foglalják le, és így fizető vendégeket kénytelen elutasítani az adott vendéglátó hely, mivel minden asztal foglalt. A leleményesebbek ezt már úgy védik ki, hogy a bárpultnál lévő székeket nem lehet lefoglalni, így ha valaki elég ideig ücsörög ott, lehet, hogy kap egy felszabadult asztalt.
Egy étterem foglaltságát sok minden meghatározza. Növeli lehet a népszerűséget például egy jó nevű szakács szerződtetésével, vagy akár egy alapos felújítással is. De nagyon fontos a Michelin Guide-ban való szereplés is, valamint a plusz csillagok is. De nem feltétlenül kell méregdrágának lennie egy étteremnek a népszerűséghez, számos olyan étterem van Párizsban például, ahol szintén 3-6 hónapra előre kell foglalni, de nem ürül ki teljesen a pénztárcánk.
Az asztalfoglalás menedzselése pedig különösen nagy munka ezeken a felkapott helyeken. Ha például elveszik a foglalási lista, ott ideges vendégek sora jelenhet meg, hatalmas fejetlenséget okozva...
Műfenyő vagy igazi? Pont kerülhetett az ősi vita végére: tisztul a kép, minden ebbe az irányba mutat
A karácsonyi időszak közeledtével egyre többen foglalkoznak a karácsonyfa-választás kérdésével.
-
Adatvezérelt energiakereskedelem és AI-transzformáció: ezek az Audax Renewables jövőévi célkitűzései
A Pénzcentrum Pap Gabriellát, az energetikai vállalat ügyvezető igazgatóját kérdezte.
-
Megindult az MBH Bank részvények igénylése (x)
A lakossági befektetőket egyszerű folyamat és árkedvezmény is várja a bank részvényigénylésében.
-
Megéri-e a KKV-nak napelembe fektetnie? (x)
Energiaválság és kiszámíthatatlan költségek
-
Szigetüzem egyszerűen: megbízható Pramac megoldások (x)
A stabil energiaellátás ma már nem luxus, hanem alapfeltétel – legyen szó otthonról, vállalkozásról vagy mezőgazdasági telepről.








