Veszélyes éttermek: vigyázz, hova mész enni!

Pénzcentrum
2007. augusztus 2. 09:00

Hét étterem elkerülését javasolja az ÁNTSZ honlapján, ezekben a kitüntetett egységekben azért kockázatos enni, mert konyhájuk okozott már szalmonellafertőzést - írja a Népszabadság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A feketelistán egy évig szerepelnek a vállalkozások névvel, címmel és a regisztrált megbetegedések számával. Az élen egy mosonszentmiklósi családi vállalkozás áll, melynek tulajdonosa szerint egyértelmű, hogy a 8 ember megbetegedése nem az ő hibájukból következett be, hanem azért, mert az orvosi kezelésre szorultak napokkal később fogyasztották el az étteremből hazavitt ebédet. A panzió tulajdonosa úgy tudja, jövő hét elejére lekerülhetnek a szégyenlistáról.

A kitüntető helyek egyikét a kiskunhalasi Matéza Söröző tudhatja magáénak, mely a tavaly augusztusi 38 megbetegedés után gazdát cserélt, a feketelista vendég-riasztó hatását azonban azóta is érzi.

A legtöbb, 413 megbetegedést okozó konyhát a Szombathelyi Egyesített Bölcsőde és Intézményei üzemelteti, álláspontjuk szerint azonban ők csak csomagolták egy cukrászda fertőzést okozó süteményeit.

A tapasztalatok szerint a lista máris elérte a célját, mert az idei nyáron arányaiban már lényegesen kevesebb szalmonellafertőzés fordult elő. A listán jelenleg 7 vendéglátóhely található, melyek együttesen 577 szalmonella megbetegedést okoztak, zömében tavaly nyáron.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?