Veszélyes éttermek: vigyázz, hova mész enni!

Pénzcentrum
2007. augusztus 2. 09:00

Hét étterem elkerülését javasolja az ÁNTSZ honlapján, ezekben a kitüntetett egységekben azért kockázatos enni, mert konyhájuk okozott már szalmonellafertőzést - írja a Népszabadság.

A feketelistán egy évig szerepelnek a vállalkozások névvel, címmel és a regisztrált megbetegedések számával. Az élen egy mosonszentmiklósi családi vállalkozás áll, melynek tulajdonosa szerint egyértelmű, hogy a 8 ember megbetegedése nem az ő hibájukból következett be, hanem azért, mert az orvosi kezelésre szorultak napokkal később fogyasztották el az étteremből hazavitt ebédet. A panzió tulajdonosa úgy tudja, jövő hét elejére lekerülhetnek a szégyenlistáról.

A kitüntető helyek egyikét a kiskunhalasi Matéza Söröző tudhatja magáénak, mely a tavaly augusztusi 38 megbetegedés után gazdát cserélt, a feketelista vendég-riasztó hatását azonban azóta is érzi.

A legtöbb, 413 megbetegedést okozó konyhát a Szombathelyi Egyesített Bölcsőde és Intézményei üzemelteti, álláspontjuk szerint azonban ők csak csomagolták egy cukrászda fertőzést okozó süteményeit.

A tapasztalatok szerint a lista máris elérte a célját, mert az idei nyáron arányaiban már lényegesen kevesebb szalmonellafertőzés fordult elő. A listán jelenleg 7 vendéglátóhely található, melyek együttesen 577 szalmonella megbetegedést okoztak, zömében tavaly nyáron.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 3. 19:16