3 °C Budapest

Életminőségben Argentínával vagyunk egy szinten?

Pénzcentrum
2007. november 28. 08:45

Az ENSZ fejlesztési programja, az UNDP aggodalmat fejez ki a globális felmelegedéssel kapcsolatban, ugyanis a szegénység elleni harc eddigi lépéseit nagymértékben vetheti vissza - írja a Világgazdaság.

A közép- és hosszú távú kilátások a klímával kapcsolatban meglehetősen borúlátóak. A jelenlegi tevékenységeket folytatva 2030-ra 50 százalékkal nőhet a világ szén-dioxid kibocsátása az 1990-es szinthez képest, és az évszázad végéig összesen 4 fokkal növekedhet a föld átlaghőmérséklete az ipari korszak előtti állapothoz képest.

A szakemberek viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy a változást mindenképpen a 2 százalékos határon belül kell tartani, ha el akarjuk kerülni a negatív ökológiai és társadalmi hatásokat, mint például a szárazság, a vízhiány, máshol az áradások és járványveszély.

Bár a 2 százalékos határ megtartása nem jelentene elviselhetetlen kiadásokat, az UNDP becslései szerint ez mindössze a világ GDP-jének a 0,12 százalékát igényelné évente.

A klíma mellett az életminőség is górcső alá került a benyújtott jelentésben. Az egészségügyi, demográfiai, oktatási, és jövedelmi mutatókat figyelembe vevő HDI Index szerint Magyarország a 36. helyen áll, Katarhoz, Lengyelországhoz, és Argentínához hasonló szinten.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?