Életminőségben Argentínával vagyunk egy szinten?

Pénzcentrum
2007. november 28. 08:45

Az ENSZ fejlesztési programja, az UNDP aggodalmat fejez ki a globális felmelegedéssel kapcsolatban, ugyanis a szegénység elleni harc eddigi lépéseit nagymértékben vetheti vissza - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közép- és hosszú távú kilátások a klímával kapcsolatban meglehetősen borúlátóak. A jelenlegi tevékenységeket folytatva 2030-ra 50 százalékkal nőhet a világ szén-dioxid kibocsátása az 1990-es szinthez képest, és az évszázad végéig összesen 4 fokkal növekedhet a föld átlaghőmérséklete az ipari korszak előtti állapothoz képest.

A szakemberek viszont arra hívják fel a figyelmet, hogy a változást mindenképpen a 2 százalékos határon belül kell tartani, ha el akarjuk kerülni a negatív ökológiai és társadalmi hatásokat, mint például a szárazság, a vízhiány, máshol az áradások és járványveszély.

Bár a 2 százalékos határ megtartása nem jelentene elviselhetetlen kiadásokat, az UNDP becslései szerint ez mindössze a világ GDP-jének a 0,12 százalékát igényelné évente.

A klíma mellett az életminőség is górcső alá került a benyújtott jelentésben. Az egészségügyi, demográfiai, oktatási, és jövedelmi mutatókat figyelembe vevő HDI Index szerint Magyarország a 36. helyen áll, Katarhoz, Lengyelországhoz, és Argentínához hasonló szinten.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?