6 °C Budapest

ADSL kedvező áron - mivel vágnak át a szolgáltatók?

Pénzcentrum
2007. november 28. 05:55

Közeleg a december, egyre közelebb van az az időpont, mikor lejár az egy éves hűségnyilatkozata azoknak, akik tavaly év végén a kedvezőbb havidíj miatt bevállalták az elkötelezettséget. Van, akit hidegen hagy a szolgáltatás, a legtöbb helyen ilyenkor határozatlan idejűvé válik a szerződés és vagy változatlan havidíjat kell tovább fizetnünk, vagy listaárassá válik előfizetésünk (amivel lényegesen rosszabbul járunk...). A váltás azonban nem is olyan egyszerű, nézzük, hogy miért!

Hűségnyilatkozat

Mint arról egyszer már írtunk egy cikkünkben, a hűségnyilatkozatok felbontása nem is olyan egyszerű móka. A szerződés lejártára sem árt odafigyelni, hiszen nem mindegy, hogy mekkora összegű csekkeket kapunk majd 2008-ban.

Ha valaki nem figyel oda, s lejárat előtt visszamondja a hűségnyilatkozatos szerződést, az bizony pórul járhat, ugyanis vagy kötbért kell fizetnünk, vagy visszamenőlegesen behajtják rajtunk a kedvezményeket, de az is előfordulhat szolgáltatótól függően, hogy a hátralévő időszakra vonatkozó díjakat téríttetik meg velünk.

Fojtogató hűségnyilatkozat - sokba kerül az olcsóbb?

Akció akció hátán

Ha tehát odafigyelünk, hogy mikor jár le az a bizonyos vízválasztó 1 év, akkor könnyen bukkanhatunk jó ajánlatokra is. Persze megint résen kell lennünk, mikor az ajánlatok között válogathatunk, ugyanis nem mindegy, kinek szól az akciós ajánlat, amit kiszemeltünk magunknak!

Az új előfizetőknek szóló ajánlatokat ugyanis meg kell különböztetnünk azoktól, amelyek a szolgáltatót váltókat célozzák meg. Új előfizetőknek ugyanis a legtöbb szolgáltató esetében akkor minősülünk, ha az adott telefonvonalon legalább 90 napig nem volt ADSL-szolgáltatás. Így aztán vagy szolgáltatóváltásra kell, hogy adjuk fejünket, vagy pedig egyéb technológiára érdemes váltanunk, ha nem szeretnénk megterhelni pénztárcánkat.

A Pénzcentrum.hu utánajárt annak, hogy mekkora különbséget jelent havidíjak tekintetében a szolgáltatóknál az, hogy új előfizetők vagyunk, vagy szolgáltatót váltunk. Körképünkben az átláthatóság érdekében nem a teljes szolgáltatási palettát tekintjük végig, hanem csupán néhány szolgáltatót (Externet, Interware, Invitel, T-Online, TVNet).

Minden esetben az otthoni ADSL csomagokat - amennyiben van lehetőség, azon belül is a "szereld magad csomagokat" - vizsgáljuk, amelyek 4 és 8 Mbit/s letöltési sebességet kínálnak, T-Com szolgáltatási területen. Az táblázatokban szereplő árak az áfával növelt értékek, 1 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén. Persze arra is rövidesen fény derül, hogy nem csupán a havidíjak tekintetében van különbség, de előbb lássuk a díjakat (az árakat 2007.11.27-én gyűjtöttük össze)!


Általános feltétele a szolgáltatóváltásnak, hogy a megrendelés időpontjában létesíthető legyen az adott ponton ADSL-szolgáltatás, valamint ugyanazon a napon (vagy 5 napon belül) jelentsük be régi szolgáltatónknak a váltás igényét, mint mikor az új szolgáltatónál benyújtjuk az igénylést. A szolgáltatóváltás sebességváltástól függően 5-30 napon belül megtörténik.

A szolgáltatóváltás azonos sebességű csomagra történik meg, azonban utólag lehet módosítani a díjcsomagot, ami viszont néhány szolgáltatónál külön díj megfizetésével történhet csak meg.

Vagyis az internet-előfizetés megválasztása esetén is érvényes az, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel és felhalmozott információval ellátva hozzuk meg döntésünket, annak érdekében, hogy jól járjunk.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?