9 °C Budapest

ADSL kedvező áron - mivel vágnak át a szolgáltatók?

Pénzcentrum
2007. november 28. 05:55

Közeleg a december, egyre közelebb van az az időpont, mikor lejár az egy éves hűségnyilatkozata azoknak, akik tavaly év végén a kedvezőbb havidíj miatt bevállalták az elkötelezettséget. Van, akit hidegen hagy a szolgáltatás, a legtöbb helyen ilyenkor határozatlan idejűvé válik a szerződés és vagy változatlan havidíjat kell tovább fizetnünk, vagy listaárassá válik előfizetésünk (amivel lényegesen rosszabbul járunk...). A váltás azonban nem is olyan egyszerű, nézzük, hogy miért!

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Hűségnyilatkozat

Mint arról egyszer már írtunk egy cikkünkben, a hűségnyilatkozatok felbontása nem is olyan egyszerű móka. A szerződés lejártára sem árt odafigyelni, hiszen nem mindegy, hogy mekkora összegű csekkeket kapunk majd 2008-ban.

Ha valaki nem figyel oda, s lejárat előtt visszamondja a hűségnyilatkozatos szerződést, az bizony pórul járhat, ugyanis vagy kötbért kell fizetnünk, vagy visszamenőlegesen behajtják rajtunk a kedvezményeket, de az is előfordulhat szolgáltatótól függően, hogy a hátralévő időszakra vonatkozó díjakat téríttetik meg velünk.

Fojtogató hűségnyilatkozat - sokba kerül az olcsóbb?

Akció akció hátán

Ha tehát odafigyelünk, hogy mikor jár le az a bizonyos vízválasztó 1 év, akkor könnyen bukkanhatunk jó ajánlatokra is. Persze megint résen kell lennünk, mikor az ajánlatok között válogathatunk, ugyanis nem mindegy, kinek szól az akciós ajánlat, amit kiszemeltünk magunknak!

Az új előfizetőknek szóló ajánlatokat ugyanis meg kell különböztetnünk azoktól, amelyek a szolgáltatót váltókat célozzák meg. Új előfizetőknek ugyanis a legtöbb szolgáltató esetében akkor minősülünk, ha az adott telefonvonalon legalább 90 napig nem volt ADSL-szolgáltatás. Így aztán vagy szolgáltatóváltásra kell, hogy adjuk fejünket, vagy pedig egyéb technológiára érdemes váltanunk, ha nem szeretnénk megterhelni pénztárcánkat.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A Pénzcentrum.hu utánajárt annak, hogy mekkora különbséget jelent havidíjak tekintetében a szolgáltatóknál az, hogy új előfizetők vagyunk, vagy szolgáltatót váltunk. Körképünkben az átláthatóság érdekében nem a teljes szolgáltatási palettát tekintjük végig, hanem csupán néhány szolgáltatót (Externet, Interware, Invitel, T-Online, TVNet).

Minden esetben az otthoni ADSL csomagokat - amennyiben van lehetőség, azon belül is a "szereld magad csomagokat" - vizsgáljuk, amelyek 4 és 8 Mbit/s letöltési sebességet kínálnak, T-Com szolgáltatási területen. Az táblázatokban szereplő árak az áfával növelt értékek, 1 éves hűségnyilatkozat vállalása esetén. Persze arra is rövidesen fény derül, hogy nem csupán a havidíjak tekintetében van különbség, de előbb lássuk a díjakat (az árakat 2007.11.27-én gyűjtöttük össze)!


Általános feltétele a szolgáltatóváltásnak, hogy a megrendelés időpontjában létesíthető legyen az adott ponton ADSL-szolgáltatás, valamint ugyanazon a napon (vagy 5 napon belül) jelentsük be régi szolgáltatónknak a váltás igényét, mint mikor az új szolgáltatónál benyújtjuk az igénylést. A szolgáltatóváltás sebességváltástól függően 5-30 napon belül megtörténik.

A szolgáltatóváltás azonos sebességű csomagra történik meg, azonban utólag lehet módosítani a díjcsomagot, ami viszont néhány szolgáltatónál külön díj megfizetésével történhet csak meg.

Vagyis az internet-előfizetés megválasztása esetén is érvényes az, hogy a lehető legnagyobb körültekintéssel és felhalmozott információval ellátva hozzuk meg döntésünket, annak érdekében, hogy jól járjunk.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 26. kedd
Dömötör
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?