Harc a kilók ellen: az Európai Bizottság is beszáll...

Pénzcentrum
2007. november 20. 08:45

Amennyiben elfogadásra kerül az Európai Bizottság javaslata, nem csak a McDonald's-ban vásároltakon, de minden európai élelmiszer csomagolásán megtalálhatják majd a fogyasztók, hogy az mekkora tápértékkel rendelkezik - írja a Világgazdaság.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung birtokába került, egyelőre még belső használatra készített bizottsági javaslat értelmében a szénhidrát, a cukor, a só, a zsír és a telített zsírsavak mennyisége kerülne feltüntetésre. A tápértékre vonatkozó adatokat pedig 100 grammra, illetve 100 milliliterre kellene meghatározni.

Mindezeken felül azt is fel kell majd tüntetni, hogy az adott tápérték egy felnőtt nő energiaigényének (napi 2000 kalória) hány százalékát fedezi. A britek által használt zöld, sárga és piros jelzéseket azonban nem kell alkalmazni.

A bizottság várhatóan még az idén nyilvánosságra hozza majd a teljes javaslatot, melynek célja, hogy hatékony eszközt nyújtson a túlsúlyosság elleni harcban. Jelenleg az unió tagállamaiban körülbelül 22 millió túlsúlyos gyermek él, számuk azonban minden nappal növekszik.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?