11 °C Budapest

Harc a kilók ellen: az Európai Bizottság is beszáll...

Pénzcentrum
2007. november 20. 08:45

Amennyiben elfogadásra kerül az Európai Bizottság javaslata, nem csak a McDonald's-ban vásároltakon, de minden európai élelmiszer csomagolásán megtalálhatják majd a fogyasztók, hogy az mekkora tápértékkel rendelkezik - írja a Világgazdaság.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung birtokába került, egyelőre még belső használatra készített bizottsági javaslat értelmében a szénhidrát, a cukor, a só, a zsír és a telített zsírsavak mennyisége kerülne feltüntetésre. A tápértékre vonatkozó adatokat pedig 100 grammra, illetve 100 milliliterre kellene meghatározni.

Mindezeken felül azt is fel kell majd tüntetni, hogy az adott tápérték egy felnőtt nő energiaigényének (napi 2000 kalória) hány százalékát fedezi. A britek által használt zöld, sárga és piros jelzéseket azonban nem kell alkalmazni.

A bizottság várhatóan még az idén nyilvánosságra hozza majd a teljes javaslatot, melynek célja, hogy hatékony eszközt nyújtson a túlsúlyosság elleni harcban. Jelenleg az unió tagállamaiban körülbelül 22 millió túlsúlyos gyermek él, számuk azonban minden nappal növekszik.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 25. szombat
Irén, Írisz
12. hét
Március 25.
A gofri világnapja
Március 25.
A Föld órája
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?