11 °C Budapest

Harc a kilók ellen: az Európai Bizottság is beszáll...

Pénzcentrum
2007. november 20. 08:45

Amennyiben elfogadásra kerül az Európai Bizottság javaslata, nem csak a McDonald's-ban vásároltakon, de minden európai élelmiszer csomagolásán megtalálhatják majd a fogyasztók, hogy az mekkora tápértékkel rendelkezik - írja a Világgazdaság.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung birtokába került, egyelőre még belső használatra készített bizottsági javaslat értelmében a szénhidrát, a cukor, a só, a zsír és a telített zsírsavak mennyisége kerülne feltüntetésre. A tápértékre vonatkozó adatokat pedig 100 grammra, illetve 100 milliliterre kellene meghatározni.

Mindezeken felül azt is fel kell majd tüntetni, hogy az adott tápérték egy felnőtt nő energiaigényének (napi 2000 kalória) hány százalékát fedezi. A britek által használt zöld, sárga és piros jelzéseket azonban nem kell alkalmazni.

A bizottság várhatóan még az idén nyilvánosságra hozza majd a teljes javaslatot, melynek célja, hogy hatékony eszközt nyújtson a túlsúlyosság elleni harcban. Jelenleg az unió tagállamaiban körülbelül 22 millió túlsúlyos gyermek él, számuk azonban minden nappal növekszik.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 6. csütörtök
Ivett, Frida
18. hét
Május 6.
Jelszó világnap
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?