2 °C Budapest

Európa kiemelt turisztikai célpontjai: EDEN-díjat kapott az Őrség

Pénzcentrum
2007. október 30. 16:00

A tíz leggyorsabban fejlődő vidéki turisztikai célpontot jutalmazta az Európai Bizottság alelnöke, Grünter Verheugen az EDEN-, vagyis a legkiválóbb európai célpontoknak járó díjjal az évente megrendezésre kerülő európai turisztikai fórumon, melynek idén Portugália adott otthont október 26-án.

Az EDEN-díjjal a Bizottság egyrészről szeretné felhívni az európaiak és a világ figyelmét a kontinens országainak értékeire és az uniót jellemző kultúrák sokszínűségére. Másrészről a díj célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a turisztikai célpontokra, melyek esetében a kereskedelmi fejlődés együtt jár a kultúráéval, illetve annak mértéke fenntartható.

Az EDEN Programnak jelenleg 10 résztvevője van, melyek mindegyikénél nemzeti bírák döntöttek egy-egy település vagy régió megjutalmazása mellett. Jövőre azonban újabb hét taggal, Bulgáriával, Észtországgal, Finnországgal, Franciaországgal, Litvániával, Spanyolországgal és Romániával bővül a kör. Lássuk, mely városok és területek nyertek az idén!

Az osztrák nyertes: Pielachtal

Az Alpok-lábánál található völgy kultúrájával, csodálatos természeti környezetével, kézműiparával és konyhájával csábítja az ide érkező turistákat, mindezt innovatív szolgáltatások széles skálája teszi teljessé.

Belgium: tarolt a világ legkisebb városa

Durbuyt már a középkorban is városnak minősítették, a rangot hatékony kereskedelmi szervezetei és igazságszolgáltatás miatt kapta a városka, melynek óvárosa a világ legkisebb városnak minősített települése. A durbuy-i közösség közel 40 faluból áll, melyek az Ardennekben találhatók.

Forrás: www.ilotsacre.be


Horvátország: a csücsökben a fejlődés középpontja

A Sveti Martin na Muri területe Észak-Horvátországban található, közel a szlovén és magyar határhoz, ott ahol a Mura-folyó áthalad a horvát határon. A kiemelt horvát célpont termálforrásáról híres, így az ide érkezők nem csak a csodálatos természeti környezetet élvezhetik, hanem a fürdőkomplexum kényelmét is.

Ciprus: kerekezz a hegyekben!

Az UNESCO Világörökség részét képező területen a helyi konyha specialitásai, a kis falvak fesztiváljai vonzhatják a ciprusi Trodoosba azokat, akik az érintetlen természeti környezet a tengerparti városok nyüzsgése elé helyezik.

Forrás: www.hellenica.de


Görögország: Florinában szép az éret?

A Florinai régió Görögország északi részén, Nyugat-Makedóniában található. A területen a hegyek, a közép-hegységek és az alföldi területek kedvelői is megfelelő úti célt találhatnak. Varnoutas, Vernon és Voras hegyeiben a hegymászás szerelmesei lelhetik kedvüket.

Magyarország az Őrségre szavazott

Az Őrség hazánk legnyugatibb csücskében található. A csodálatos táj hegyei, völgyei és patakjai mellett a szinte változatlan formában megmaradt helyi tradíciók, és az itt tevékenykedő gazdaságok által készített termékek vonzzák ide a turistákat.

Forrás: www.vasmegye.hu


Írország: itt is középpontban a természet

A Clonakity régió Írország észak-nyugati partjainál található. A természeti környezet és a tengerpart élvezete ebben az esetben az elérhető szolgáltatások széles skálájával párosul, művészeti galériákkal, éttermekkel.

Olaszország: ahol a tradíció az innovációval találkozik

Specchia Dél-Olaszországban található, Puglia-régió gazdasági központja. Ebben a városban találkozik a tradíció és az innováció, amit mi sem jelez jobban, minthogy a fejlett digitális technika fellegvárába érkezve egy XV. Századi vár fogadja a látogatókat.

Kuldiga, a litván Velence

A Venta-folyó völgyében található történelmi város érdemelte ki a "litván Velence" címet. A város történelmi és kulturális öröksége mellett Litvánia legnagyobb folyója és Európa legvadabb vízesése vonzza ide a turistákat.

Forrás: www.balticgen.com


Málta: megvan a tiszta szépség városa

Málta testvér szigetén, a Gozon található Nadur, mely friss gyümölcseiről és kulturális örökségéről híres.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?