12 °C Budapest

Európa kiemelt turisztikai célpontjai: EDEN-díjat kapott az Őrség

Pénzcentrum
2007. október 30. 16:00

A tíz leggyorsabban fejlődő vidéki turisztikai célpontot jutalmazta az Európai Bizottság alelnöke, Grünter Verheugen az EDEN-, vagyis a legkiválóbb európai célpontoknak járó díjjal az évente megrendezésre kerülő európai turisztikai fórumon, melynek idén Portugália adott otthont október 26-án.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az EDEN-díjjal a Bizottság egyrészről szeretné felhívni az európaiak és a világ figyelmét a kontinens országainak értékeire és az uniót jellemző kultúrák sokszínűségére. Másrészről a díj célja, hogy ráirányítsa a figyelmet azokra a turisztikai célpontokra, melyek esetében a kereskedelmi fejlődés együtt jár a kultúráéval, illetve annak mértéke fenntartható.

Az EDEN Programnak jelenleg 10 résztvevője van, melyek mindegyikénél nemzeti bírák döntöttek egy-egy település vagy régió megjutalmazása mellett. Jövőre azonban újabb hét taggal, Bulgáriával, Észtországgal, Finnországgal, Franciaországgal, Litvániával, Spanyolországgal és Romániával bővül a kör. Lássuk, mely városok és területek nyertek az idén!

Az osztrák nyertes: Pielachtal

Az Alpok-lábánál található völgy kultúrájával, csodálatos természeti környezetével, kézműiparával és konyhájával csábítja az ide érkező turistákat, mindezt innovatív szolgáltatások széles skálája teszi teljessé.

Belgium: tarolt a világ legkisebb városa

Durbuyt már a középkorban is városnak minősítették, a rangot hatékony kereskedelmi szervezetei és igazságszolgáltatás miatt kapta a városka, melynek óvárosa a világ legkisebb városnak minősített települése. A durbuy-i közösség közel 40 faluból áll, melyek az Ardennekben találhatók.

Forrás: www.ilotsacre.be


Horvátország: a csücsökben a fejlődés középpontja

A Sveti Martin na Muri területe Észak-Horvátországban található, közel a szlovén és magyar határhoz, ott ahol a Mura-folyó áthalad a horvát határon. A kiemelt horvát célpont termálforrásáról híres, így az ide érkezők nem csak a csodálatos természeti környezetet élvezhetik, hanem a fürdőkomplexum kényelmét is.

Ciprus: kerekezz a hegyekben!

Az UNESCO Világörökség részét képező területen a helyi konyha specialitásai, a kis falvak fesztiváljai vonzhatják a ciprusi Trodoosba azokat, akik az érintetlen természeti környezet a tengerparti városok nyüzsgése elé helyezik.

Forrás: www.hellenica.de


Görögország: Florinában szép az éret?

A Florinai régió Görögország északi részén, Nyugat-Makedóniában található. A területen a hegyek, a közép-hegységek és az alföldi területek kedvelői is megfelelő úti célt találhatnak. Varnoutas, Vernon és Voras hegyeiben a hegymászás szerelmesei lelhetik kedvüket.

Magyarország az Őrségre szavazott

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Az Őrség hazánk legnyugatibb csücskében található. A csodálatos táj hegyei, völgyei és patakjai mellett a szinte változatlan formában megmaradt helyi tradíciók, és az itt tevékenykedő gazdaságok által készített termékek vonzzák ide a turistákat.

Forrás: www.vasmegye.hu


Írország: itt is középpontban a természet

A Clonakity régió Írország észak-nyugati partjainál található. A természeti környezet és a tengerpart élvezete ebben az esetben az elérhető szolgáltatások széles skálájával párosul, művészeti galériákkal, éttermekkel.

Olaszország: ahol a tradíció az innovációval találkozik

Specchia Dél-Olaszországban található, Puglia-régió gazdasági központja. Ebben a városban találkozik a tradíció és az innováció, amit mi sem jelez jobban, minthogy a fejlett digitális technika fellegvárába érkezve egy XV. Századi vár fogadja a látogatókat.

Kuldiga, a litván Velence

A Venta-folyó völgyében található történelmi város érdemelte ki a "litván Velence" címet. A város történelmi és kulturális öröksége mellett Litvánia legnagyobb folyója és Európa legvadabb vízesése vonzza ide a turistákat.

Forrás: www.balticgen.com


Málta: megvan a tiszta szépség városa

Málta testvér szigetén, a Gozon található Nadur, mely friss gyümölcseiről és kulturális örökségéről híres.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?