Mennyivel nő a villanyszámla? A válasz megérkezett!

Pénzcentrum
2007. október 26. 08:15

A lipcsei áramtőzsde átlagáránál magasabb, a regionális tarifáknál viszont alacsonyabb áron talált gazdára a Magyar Villamos Művek kereskedőcége által tegnap árverésre bocsátott villamos energia - írja a Magyar Nemzet.

Eredetileg 800 megawatt volt a felkínált mennyiség, a nagy keresletet látva azonban ezt 15%-kal 920 megawattra emelték. Az átlagár végül 65 euró lett, míg a lipcsei tőzsdén 61, a régióban pedig 70 euró a megawattóránkénti ár.

A lap értesülései szerint a csúcsidőszaki áram 100 euró fölé drágult, így számításaik szerint az ipari és intézményi fogyasztók januárban körülbelül 20%-os áramdrágulásra számíthatnak, míg a lakossági fogyasztók és a kkv-k mintegy 10%-os áremeléssel szembesülnek majd.

Az MVM tájékoztatása szerint a tegnap gazdára talált villamos energiát jellemzően hazai áramszolgáltatók kereskedelmi leányvállalatai és nagyfogyasztók vásárolták meg, az értékesített áram tehát döntően magyar fogyasztókhoz kerül.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 6. kedd
Miklós
49. hét
December 6.
Mikulás
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 6. 19:17