5 °C Budapest

Megússzuk a hűségnyilatkozatot: önként vállalják a szolgáltatók?

Pénzcentrum
2007. október 9. 09:30

Többször beszámoltunk már a hűségnyilatkozatos szerződések nem éppen elhanyagolható hátulütőiről és a cégek helyenként tisztességtelennek tűnő praktikáiról, a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács közlése szerint azonban a jövőben nem kell tartanunk a megkérdőjelezhető gyakorlatok terjedésétől.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a GTS Datanet, az Invitel, a Magyar Telekom, a Pannon, a UPC és a Vodafone által aláírt önszabályozó ajánlás értelmében a hűségnyilatkozat lejártáról a szolgáltatóknak időben értesíteniük kell az ügyfeleket, akik hozzájárulása nélkül nem hosszabbítható meg ez a periódus és nem alakulhat át határozatlan idejű szerződéssé.

Legalább 15 nappal előre kell értesíteni az előfizetőt, ha a hűségnyilatkozat lejárta után a szolgáltatás ára vagy más fontos jellemzője az ügyfél számára hátrányosan változna.

Az elkötelezettség időtartamának arányban kell állnia a kapott kedvezményekkel, valamint a kötbér sem lehet indokolatlan, aránytalan mértékű a listaár és a kedvezményes ár különbözetéhez képest.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20