4 °C Budapest

Megússzuk a hűségnyilatkozatot: önként vállalják a szolgáltatók?

Pénzcentrum
2007. október 9. 09:30

Többször beszámoltunk már a hűségnyilatkozatos szerződések nem éppen elhanyagolható hátulütőiről és a cégek helyenként tisztességtelennek tűnő praktikáiról, a Hírközlési Érdekegyeztető Tanács közlése szerint azonban a jövőben nem kell tartanunk a megkérdőjelezhető gyakorlatok terjedésétől.

A Magyar Kábelkommunikációs Szövetség, a GTS Datanet, az Invitel, a Magyar Telekom, a Pannon, a UPC és a Vodafone által aláírt önszabályozó ajánlás értelmében a hűségnyilatkozat lejártáról a szolgáltatóknak időben értesíteniük kell az ügyfeleket, akik hozzájárulása nélkül nem hosszabbítható meg ez a periódus és nem alakulhat át határozatlan idejű szerződéssé.

Legalább 15 nappal előre kell értesíteni az előfizetőt, ha a hűségnyilatkozat lejárta után a szolgáltatás ára vagy más fontos jellemzője az ügyfél számára hátrányosan változna.

Az elkötelezettség időtartamának arányban kell állnia a kapott kedvezményekkel, valamint a kötbér sem lehet indokolatlan, aránytalan mértékű a listaár és a kedvezményes ár különbözetéhez képest.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 28. hétfő
Stefánia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?