Kéretlen levelek: egyre több van belőlük...

Pénzcentrum
2007. október 9. 08:00

Szeptemberre is elkészült az interneten oly népszerűtlen, ám de oly nagy számban jelen levő spam-ek statisztikája. A múlt havi adatok szerint az összes levelezés mintegy 70 százalékát tette ki a levélszemét, ami 1 százalákos növekedést jelent augusztushoz képest...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A PDF, image és Ecard típusú spamek aránya ugyan csökkent, addig az összes levélszemét minden hónapban folyamatosa növekedést mutat. Az ilyen jellegű levelek leggyakrabban az amerikai ingatlanpiacról, különös tekintettel az ingatlanpiaci pangásra, és az elmúlt időszak kamatcsökkentéseiről szólnak.

Folytatódott a spamek arányának lassú növekedése. Az augusztusi 69%-ról alig növekedve, szeptemberben a teljes e-mail forgalom 70%-át tették ki a kéretlen levelek. Az image spamek aránya tovább csökkent az elmúlt hónapban. Míg augusztusban az összes levélszemét 10%-a volt image spam addig szeptemberben ez az arány 7%-ra esett vissza.

Az image spamek csökkenésével ellentétben a szöveges és HTML alapú támadások előfordulása még mindig gyakori. Szeptemberben a Symantec felfedezett egy olyan "Work at home" nevű támadást, amely több mint 100 millió spamet foglalt magában. Az ilyen levelek otthon elvégezhető, kis erőfeszítéssel járó munkát ajánlanak kiemelkedően magas fizetésért.

A mostanában gyengélkedő amerikai ingatlanpiacról és a kamatcsökkentésről szóló vitát a spammerek sem hagyják figyelmen kívül. A Symantec olyan kéretlen levelekre figyelt fel, amelyekben felajánlják, hogy megveszik a címzett ingatlanát. Így miután a gyanútlan felhasználó kitölti az űrlapot - név, cím, telefonszám, e-mail cím stb. - a spam küldője hozzájut személyes adataihoz. Ez egy újabb példa arra, hogy hogyan használják fel a spammerek a napi híreket adataink megszerzésére.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A jelentés szerint világszerte szeptemberben 26 százalékban termékeket hirdető spamek, 19 százalékban internet spamek, 13 százalékban pénzügyi spamek, amelyek pénzügyi "lehetőségekre" befektetésekre hívják fel a figyelmet, és 12 százalékban egészségügyi spamek voltak megtalálhatóak az interneten, amelyek az egészségüggyel, gyógyítással kapcsolatos termékeket vagy szolgáltatásokat hirdetnek.

A spamek eredetét vizsgálva a már régebben kialakult sorrend tapasztalható továbbra is a kontinensek között. Az első Észak-Amerika, a második Európa, a harmadik Ázsia, majd Dél-Amerika, Ausztrália és Óceánia, és Afrika.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?