Harminckét millió email-cím, ezerötszázért

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 14:04

A Panda Security IT-biztonságtechnikai elemző laboratóriuma, a PandaLabs szakértői régóta követik figyelemmel az ún. "digitális bűnözés" (cybercrime) folyamatát. Az eredmény többek között: komplett árlista, illegális szolgáltatásokkal.

Folyamatosan igyekszik naprakészen tartani a PandaLabs azt az áttekintő adatbázist, amelyben a "digitális bűnözéssel" (cybercrime-mal) kapcsolatos adatok találhatók. Az egyre gyorsuló ütemben anyagiassá váló digitális világban ugyanúgy mindennek megvan az ára, mint a valóságban. Egy úgynevezett DoS támadásért (Denial of Service, vagyis amikor több gép "bombáz" lekérdezésekkel egy szervert, így rövid időn belül teljesen leterhelve azt) például óránként 10-20 dollárt kell fizetnie az "ügyfélnek". Egy profi spam-szerver - amelyről gyakorlatilag az egész világ "teleszemetelhető" kéretlen levelekkel - napi bérleti díja 500 dollár, míg például egy 32 millió címet tartalmazó listát 1500 dollárért adnak el az erre szakosodottak.

Azt hiszem, jól látható, hogy mindez kőkemény üzlet - kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. - Ha van még, aki furcsállja azt, miért éri meg valakinek, hogy különféle gyanús szolgáltatásokat ajánlgasson emailben, az most könnyen megérheti: ezzel óriási pénzeket lehet keresni.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?