17 °C Budapest

Harminckét millió email-cím, ezerötszázért

Pénzcentrum
2007. szeptember 13. 14:04

A Panda Security IT-biztonságtechnikai elemző laboratóriuma, a PandaLabs szakértői régóta követik figyelemmel az ún. "digitális bűnözés" (cybercrime) folyamatát. Az eredmény többek között: komplett árlista, illegális szolgáltatásokkal.

Folyamatosan igyekszik naprakészen tartani a PandaLabs azt az áttekintő adatbázist, amelyben a "digitális bűnözéssel" (cybercrime-mal) kapcsolatos adatok találhatók. Az egyre gyorsuló ütemben anyagiassá váló digitális világban ugyanúgy mindennek megvan az ára, mint a valóságban. Egy úgynevezett DoS támadásért (Denial of Service, vagyis amikor több gép "bombáz" lekérdezésekkel egy szervert, így rövid időn belül teljesen leterhelve azt) például óránként 10-20 dollárt kell fizetnie az "ügyfélnek". Egy profi spam-szerver - amelyről gyakorlatilag az egész világ "teleszemetelhető" kéretlen levelekkel - napi bérleti díja 500 dollár, míg például egy 32 millió címet tartalmazó listát 1500 dollárért adnak el az erre szakosodottak.

Azt hiszem, jól látható, hogy mindez kőkemény üzlet - kommentálta az adatokat Sándor Zsolt, a Panda Security magyarországi igazgatója. - Ha van még, aki furcsállja azt, miért éri meg valakinek, hogy különféle gyanús szolgáltatásokat ajánlgasson emailben, az most könnyen megérheti: ezzel óriási pénzeket lehet keresni.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?