Ál-videók özöne: ha ráklikkelsz, bajba kerülsz!

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 11:00

A Storm Botnet nevű hírhedt hacker-csoport legújabb hadjáratát egy videólinkkel ellátott email kampányra alapozza, melynek keretében elárasztották a világhálót olyan kéretlen levelekkel, amiben első látásra a sokak által megbízhatónak ítélt YouTube-ra mutató linket helyeztek el a rövid meggyőző szöveg után.

A Google tulajdonában lévő videó-megosztó oldal szakértők szerint is teljesen biztonságos, a probléma csak azzal van, hogy a szóban forgó link valójában nem oda mutat, hanem egy olyan portálra, amit a támadók üzemeltetnek.

A céloldal a sebezhető gépekre számos káros programot próbál feltelepíteni, melyek segítségével a felhasználó számítógépe a Storm Botnet szolgagépévé, ún. zombivá válik, amit távolról bármikor utasíthatnak spamek kiküldésére és káros programok terjesztésére.

A hacker-csoport emellett azt is megoldotta, hogy az általuk feltelepített programcsomag rejtve maradjon a legtöbb víruskereső szoftver előtt, így eltávolítása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A Storm Botnet már a legújabb támadás előtt is hatalmas számú szolgagép seregnek parancsolt, mely bázis minden bizonnyal most is tovább szélesedik.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. május 18. kedd
Erik, Alexandra
20. hét
EZT OLVASTAD MÁR?