Ál-videók özöne: ha ráklikkelsz, bajba kerülsz!

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 11:00

A Storm Botnet nevű hírhedt hacker-csoport legújabb hadjáratát egy videólinkkel ellátott email kampányra alapozza, melynek keretében elárasztották a világhálót olyan kéretlen levelekkel, amiben első látásra a sokak által megbízhatónak ítélt YouTube-ra mutató linket helyeztek el a rövid meggyőző szöveg után.

A Google tulajdonában lévő videó-megosztó oldal szakértők szerint is teljesen biztonságos, a probléma csak azzal van, hogy a szóban forgó link valójában nem oda mutat, hanem egy olyan portálra, amit a támadók üzemeltetnek.

A céloldal a sebezhető gépekre számos káros programot próbál feltelepíteni, melyek segítségével a felhasználó számítógépe a Storm Botnet szolgagépévé, ún. zombivá válik, amit távolról bármikor utasíthatnak spamek kiküldésére és káros programok terjesztésére.

A hacker-csoport emellett azt is megoldotta, hogy az általuk feltelepített programcsomag rejtve maradjon a legtöbb víruskereső szoftver előtt, így eltávolítása nem tartozik a legegyszerűbb feladatok közé. A Storm Botnet már a legújabb támadás előtt is hatalmas számú szolgagép seregnek parancsolt, mely bázis minden bizonnyal most is tovább szélesedik.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24