27 °C Budapest

Szülői kontroll határok nélkül: mindenre képesek...

Pénzcentrum
2007. szeptember 25. 16:00

Szeptember 4.-én vezette be az AT&T vállalat azt szolgáltatását, amivel a szülők korlátozni tudják a gyermekeik telefonjára érkező és az onnan kimenő hívásokat. Viszont a működés óta olyan hibát fedezetek fel, ami veszélybe sodorhatja a gyerekeket...

Nem ez az első próbálkozás a szülők aggodalmának kihasználására, bár sokan úgy gondolják, hogy nagyon hasznos lehet ha tudjuk, hogy merre jár, vagy mit csinál a gyerek.

Egy GPS technológiával működő rendszer segítségével, a szülők nyomán tudják követni a gyermekük vezetési stílusát és útjait, akár az Interneten, akár egy mobiltelefon segítségével. Ráadásul E-mailben és sms-ben kapnak értesítést, ha a gyermekük átlépi a sebességhatárt, vagy túlságosan eltávolodik a meghatározott célpontoktól (iskola, munkahely, otthon).

Lehetőség van úgynevezett kémprogram alkalmazására is. Egy-egy ilyen szoftver 50-100 dollárba (8 900 - 18 800Ft) kerül. A programok láthatatlanul futnak, s rögzítenek mindent, ami a számítógépen történik. Attól pedig nem kell tartani, hogy a gyerekek kicselezik a programot, amíg nem tesznek szert hacker-szintű tudásra.

A szeptember elején bevezetett szolgáltatást a szülők nagyon jól fogadták, és a havi 4,99 dolláros (kb. 890Ft) díjat már eddig is sokan befizették, hogy kontrollálni tudják a gyerek mobilhasználatát.

A havi 4,99 dollárért viszont nem csak a hívásokat lehet letiltatni, hanem a telefonról történő internetezést, illetve az onnan történő letöltéseket, de egy limit beállítására is lehetőség van, ami felett már nem engedélyez a rendszer több letöltést.

TÍZEZREKET SPÓROLHATSZ BANKVÁLTÁSSAL!

A bankszámla mindennapi életünk része. A munkabér, nyugdíj, ösztöndíj jellemzően bankszámlára érkezik. Segítségével kényelmesen intézhetjük a pénzügyeinket, akár otthonról is. Ahhoz azonban, hogy bankszámlád valóban azt nyújtsa, amire szükséged van, körültekintően kell választanod. Mielőtt kiválasztanád bankszámládat, nézz szét a Pénzcentrum megújult bankszámla kereső kalkulátorában! Állítsd be a személyes preferenciáidat, és versenyeztesd a pénzügyi szolgáltatókat, hiszen a megalapozott döntés a Te érdeked! Egy testre szabott bankszámlával a költségeken is rengeteget spórolhatsz! (x)

A probléma a rendőrségi hívásokkal kapcsolatban merült fel. Ha a szülő letiltatja a gyerek telefonjára érkező, és a kimenő hívásokat mondjuk iskolaidőben, az nem jelent problémát, mivel a tiltás alól kivétel a 911, a rendőrség hívószáma. De ha véletlenül megszakad a vonal, a rendőrségi operátor nem tudja visszahívni a bajba jutott gyereket, ami beláthatatlan következményekkel járhat.

A működtető cégnek egyelőre nincs tudomása arról, hogy előfordult volna ez az eset a gyakorlatban is, de ameddig ki nem javítják az észlelt hibát, addig felfüggesztették az új szolgáltatást.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?