24 °C Budapest

Jön a saját márkás számítógép!

Pénzcentrum
2007. szeptember 14. 09:00

Ősztől jön a saját márkás asztali számítógép a HRP csoporttól, így a hazai informatikai disztribúciós piac meghatározó szereplőjének számító vállalkozás ennek révén közvetve is bekapcsolódik a közbeszerzésbe is, mivel az oda szerződött cégeknek is szállít - írja a Világgazdaság.

Az Intensa márkanevet viselő gépeket a HRP csoport szervizcégeiben szerelik össze, ha netán kapacitásszűke adódik, bekapcsolják egyik szerződéses partnerüket. Az e nélküli erőforrások havi 1500-2500 darabra elegendőek.

A gépek majd három kategóriában készülnek, így három különböző ügyfélkört céloznak meg, a kisvállalatit, az otthoni felhasználókat, valamint az irodai tervezőrendszerekkel dolgozókat. A számítógépek operációs rendszer nélkül kerülnek az üzletek polcaira, s 50 ezer forintnál kezdődik majd az áruk, a plafon több 100 ezer forint is lehet.

Solt Géza, a HRP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója szerint az év második fele nem tartogat nagy meglepetéseket az informatikai szektor számára, a polarizáció vélhetően tovább folytatódik, illetve a multik dominanciája is erősödik.

Az internetes kereskedelem az, amely további lehetőségeket tartogat, a HRP csoportnál az utóbbi egy évben már az értékesítés negyede zajlik a webáruházon keresztül

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. május 21. 19:24