22 °C Budapest

Már ma átadják a forgalomnak az M7-est

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 14:54

Az előzetes tervek szerint szeptember 18-ra zárulnak le az M7-es autópálya első öt kilométerének felújítási munkálatai, a forgalomnak azonban már ma átadják a szóban forgó szakaszt. Ez a fenntartási munka az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idei évre előírt felújítási programjának legnagyobb forgalomeltereléssel járó beavatkozása.

A felújítási beruházás befejezésének eredeti határideje szeptember 18-a volt. Jóllehet, az esős időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, az autósok az előzetes befejezési határidőhöz képest nyolc nappal korábban, már ma délután, várhatóan 16 óra körül birtokba vehetik az M7-es autópálya első öt kilométerének két forgalmi sávját.

A két fázisra bontott burkolatcsere első üteme volt a szakemberek szerint forgalmi szempontból a nagyobb beavatkozás. Mivel ezt az ütemet is több mint egy nappal előbb be tudták fejezni, várható volt, hogy a teljes felújítással is előbb végez a kivitelező. A második ütemben további napokat sikerült lefaragni a kapacitásbővítésnek köszönhetően. A terelés kiépítését a szakemberek számítógépes szimulációval készítették elő, és utólag elmondható, hogy a tervezés optimális volt, nagyobb torlódás ugyanis csak a péntek délutáni csúcsforgalmon kívül az érdi-csomópont aszfaltcseréjekor következett be, ami teljes mértékben megfelel a várakozásoknak.

Mivel a felújítás a magyar gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részét érinti, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a kivitelezéssel megbízott cég, a Mota-Engile Magyarország Zrt. elsődleges célja a beruházás minél gyorsabb befejezése volt, ezért a munkavégzés az indulástól kezdve két műszakban és a tervezettnél jóval nagyobb kapacitással folyt. Ezen felül az egyes munkafázisok szervezésénél arra törekedtek, hogy az aszfaltozási és burkolatfestési munkálatokat minél gyorsabban és minél korábbi ütemben végezzék el. A kivitelező végig készen állt az éjszakai műszak alkalmazására is, de a környékbeli lakók kifejezett kérésére ezt a megoldást az ÁAK Zrt. vezetői nem engedélyezték. Mindezek tükrében az idei esztendő legnagyobb forgalomtereléssel járó felújítása sikeresnek mondható.

A forgalmi sávok megnyitása ellenére az M7-es autópálya érintett szakaszán a leállósáv továbbra is zárva marad, hiszen a beruházás befejező munkálatai még hátravannak (szegélyépítés, vízelvezető rendszer javítása, padkarendezés, stb..). Ebből kifolyólag ezen a héten a 12-es és 17-es km-szelvények között sebességkorlátozásra kell számítani. Ezen felül mivel a korábbi terelés jelzéseit is el kell távolítani, holnap a délelőtt 9-től a délutáni órákig csupán egy sáv lesz járható az M7-es bal pályáján.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor 2021-től így kalkulálhatsz: a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 550 forintos törlesztővel a Sberbank nyújtja (THM 7,11%), de nem sokkal marad el ettől az UniCredit Bank 39 604 forintos törlesztőt (THM 7,17%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ezúton köszöni az autósok türelmét és megértését!

NAPTÁR
Tovább
2021. május 11. kedd
Ferenc
19. hét
Május 11.
Miskolc napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?