-3 °C Budapest

Már ma átadják a forgalomnak az M7-est

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 14:54

Az előzetes tervek szerint szeptember 18-ra zárulnak le az M7-es autópálya első öt kilométerének felújítási munkálatai, a forgalomnak azonban már ma átadják a szóban forgó szakaszt. Ez a fenntartási munka az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idei évre előírt felújítási programjának legnagyobb forgalomeltereléssel járó beavatkozása.

A felújítási beruházás befejezésének eredeti határideje szeptember 18-a volt. Jóllehet, az esős időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, az autósok az előzetes befejezési határidőhöz képest nyolc nappal korábban, már ma délután, várhatóan 16 óra körül birtokba vehetik az M7-es autópálya első öt kilométerének két forgalmi sávját.

A két fázisra bontott burkolatcsere első üteme volt a szakemberek szerint forgalmi szempontból a nagyobb beavatkozás. Mivel ezt az ütemet is több mint egy nappal előbb be tudták fejezni, várható volt, hogy a teljes felújítással is előbb végez a kivitelező. A második ütemben további napokat sikerült lefaragni a kapacitásbővítésnek köszönhetően. A terelés kiépítését a szakemberek számítógépes szimulációval készítették elő, és utólag elmondható, hogy a tervezés optimális volt, nagyobb torlódás ugyanis csak a péntek délutáni csúcsforgalmon kívül az érdi-csomópont aszfaltcseréjekor következett be, ami teljes mértékben megfelel a várakozásoknak.

Mivel a felújítás a magyar gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részét érinti, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a kivitelezéssel megbízott cég, a Mota-Engile Magyarország Zrt. elsődleges célja a beruházás minél gyorsabb befejezése volt, ezért a munkavégzés az indulástól kezdve két műszakban és a tervezettnél jóval nagyobb kapacitással folyt. Ezen felül az egyes munkafázisok szervezésénél arra törekedtek, hogy az aszfaltozási és burkolatfestési munkálatokat minél gyorsabban és minél korábbi ütemben végezzék el. A kivitelező végig készen állt az éjszakai műszak alkalmazására is, de a környékbeli lakók kifejezett kérésére ezt a megoldást az ÁAK Zrt. vezetői nem engedélyezték. Mindezek tükrében az idei esztendő legnagyobb forgalomtereléssel járó felújítása sikeresnek mondható.

A forgalmi sávok megnyitása ellenére az M7-es autópálya érintett szakaszán a leállósáv továbbra is zárva marad, hiszen a beruházás befejező munkálatai még hátravannak (szegélyépítés, vízelvezető rendszer javítása, padkarendezés, stb..). Ebből kifolyólag ezen a héten a 12-es és 17-es km-szelvények között sebességkorlátozásra kell számítani. Ezen felül mivel a korábbi terelés jelzéseit is el kell távolítani, holnap a délelőtt 9-től a délutáni órákig csupán egy sáv lesz járható az M7-es bal pályáján.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ezúton köszöni az autósok türelmét és megértését!

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Így szakadt szét a magyar társadalom: ez a 10 legolcsóbb és legdrágább Petőfi utca itthon

A Pictorial Collective-vel karöltve készítette el az elmúlt egy év leforgása alatt a Petőfi utcák népe című fotósorozatot, aminek kapcsán Stiller Ákossal beszélgettünk

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. november 29. szerda
Taksony
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Itt a Pénzcentrum App
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm