Már ma átadják a forgalomnak az M7-est

Pénzcentrum
2007. szeptember 10. 14:54

Az előzetes tervek szerint szeptember 18-ra zárulnak le az M7-es autópálya első öt kilométerének felújítási munkálatai, a forgalomnak azonban már ma átadják a szóban forgó szakaszt. Ez a fenntartási munka az Állami Autópálya Kezelő Zrt. idei évre előírt felújítási programjának legnagyobb forgalomeltereléssel járó beavatkozása.

A felújítási beruházás befejezésének eredeti határideje szeptember 18-a volt. Jóllehet, az esős időjárás jelentősen hátráltatta a munkálatokat, az autósok az előzetes befejezési határidőhöz képest nyolc nappal korábban, már ma délután, várhatóan 16 óra körül birtokba vehetik az M7-es autópálya első öt kilométerének két forgalmi sávját.

A két fázisra bontott burkolatcsere első üteme volt a szakemberek szerint forgalmi szempontból a nagyobb beavatkozás. Mivel ezt az ütemet is több mint egy nappal előbb be tudták fejezni, várható volt, hogy a teljes felújítással is előbb végez a kivitelező. A második ütemben további napokat sikerült lefaragni a kapacitásbővítésnek köszönhetően. A terelés kiépítését a szakemberek számítógépes szimulációval készítették elő, és utólag elmondható, hogy a tervezés optimális volt, nagyobb torlódás ugyanis csak a péntek délutáni csúcsforgalmon kívül az érdi-csomópont aszfaltcseréjekor következett be, ami teljes mértékben megfelel a várakozásoknak.

Mivel a felújítás a magyar gyorsforgalmi úthálózat egyik legforgalmasabb részét érinti, az Állami Autópálya Kezelő Zrt. és a kivitelezéssel megbízott cég, a Mota-Engile Magyarország Zrt. elsődleges célja a beruházás minél gyorsabb befejezése volt, ezért a munkavégzés az indulástól kezdve két műszakban és a tervezettnél jóval nagyobb kapacitással folyt. Ezen felül az egyes munkafázisok szervezésénél arra törekedtek, hogy az aszfaltozási és burkolatfestési munkálatokat minél gyorsabban és minél korábbi ütemben végezzék el. A kivitelező végig készen állt az éjszakai műszak alkalmazására is, de a környékbeli lakók kifejezett kérésére ezt a megoldást az ÁAK Zrt. vezetői nem engedélyezték. Mindezek tükrében az idei esztendő legnagyobb forgalomtereléssel járó felújítása sikeresnek mondható.

A forgalmi sávok megnyitása ellenére az M7-es autópálya érintett szakaszán a leállósáv továbbra is zárva marad, hiszen a beruházás befejező munkálatai még hátravannak (szegélyépítés, vízelvezető rendszer javítása, padkarendezés, stb..). Ebből kifolyólag ezen a héten a 12-es és 17-es km-szelvények között sebességkorlátozásra kell számítani. Ezen felül mivel a korábbi terelés jelzéseit is el kell távolítani, holnap a délelőtt 9-től a délutáni órákig csupán egy sáv lesz járható az M7-es bal pályáján.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ezúton köszöni az autósok türelmét és megértését!

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 23. hétfő
Dezső
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?