13 °C Budapest

Példátlan kenyérdrágulás: olcsóbb lenne külföldről?

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 08:14

A rendszerint olcsóbb pékárut kínáló hipermarketek is rákényszerülnek a kenyér árának emelésére, mivel a liszt drágulása őket is érzékenyen érinti.

Az Auchan illetékese a Napinak elmondta, hogy az áruházlánc ömlesztve vásárolja a lisztet, mellyel jelentős csomagolási és munkaerőköltséget takarít meg. A polcokra kerülő pékárukat saját üzemükben állítják elő, így a szállítási költségeket is megspórolják. Az Auchannál bíznak abban, hogy az árakat továbbra is alacsonyan tarthatják és csak a szükséges mértékben kell emelniük.

A Tesco kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy beszállítójuk az idei év augusztusában 40%-kal emelte a liszt árát, mellyel nehéz helyzetbe hozta az áruházláncot. A további alapanyag-drágulás hatására a Tesco is kénytelen lesz emelni a sajátgyártású pékáruk árait, ezt a lépést azonban igyekeznek késleltetni és a lehető legkisebb mértékben emelni.

A Napi kiemeli, hogy ilyen mértékű drágulásra még nem volt példa, és ha nem áll meg a liszt árának emelkedése, olcsóbb lehet külföldről behozni az alapanyagot. Utóbbit egyelőre nem tervezik a megkérdezett láncok.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. április 25. csütörtök
Márk
17. hét
Április 25.
Malária világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
CSOK Plusz - hírek, tudnivalók
A legfontosabb hírek, elemzések, és a részletszabályok a 2024-től elérhető CSOK Plusz-ról.
Most nem