Példátlan kenyérdrágulás: olcsóbb lenne külföldről?

Pénzcentrum
2007. szeptember 4. 08:14

A rendszerint olcsóbb pékárut kínáló hipermarketek is rákényszerülnek a kenyér árának emelésére, mivel a liszt drágulása őket is érzékenyen érinti.

Az Auchan illetékese a Napinak elmondta, hogy az áruházlánc ömlesztve vásárolja a lisztet, mellyel jelentős csomagolási és munkaerőköltséget takarít meg. A polcokra kerülő pékárukat saját üzemükben állítják elő, így a szállítási költségeket is megspórolják. Az Auchannál bíznak abban, hogy az árakat továbbra is alacsonyan tarthatják és csak a szükséges mértékben kell emelniük.

A Tesco kommunikációs igazgatója hangsúlyozta, hogy beszállítójuk az idei év augusztusában 40%-kal emelte a liszt árát, mellyel nehéz helyzetbe hozta az áruházláncot. A további alapanyag-drágulás hatására a Tesco is kénytelen lesz emelni a sajátgyártású pékáruk árait, ezt a lépést azonban igyekeznek késleltetni és a lehető legkisebb mértékben emelni.

A Napi kiemeli, hogy ilyen mértékű drágulásra még nem volt példa, és ha nem áll meg a liszt árának emelkedése, olcsóbb lehet külföldről behozni az alapanyagot. Utóbbit egyelőre nem tervezik a megkérdezett láncok.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

NAPTÁR
Tovább
2023. március 22. szerda
Beáta, Izolda
12. hét
Március 22.
A víz világnapja
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?