6 °C Budapest

Fapados zarándoklat a Vatikánnal

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 09:45

Tegnap délelőtt hagyta el a római Fiumicino repülőtér betonját az újonnan született légitársaság első járata, melynek legfontosabb utasa az egyik legtekintélyesebb bíboros, Camillo Ruini volt - adja hírül a Napi Gazdaság.

Az új vállalkozásban egyfelől az olasz posta tulajdonában lévő főleg az annak szállítására szakosodott Mistral Air vesz részt, a másik szereplő azonban maga a Vatikán, vagyis az egyházi állam zarándokügyi hivatala (ORP).

Az üzletfelek 5 évre állapodtak meg, az ORP a fapados társaságoknak megfelelő árszínvonalon indíthat járatokat a Mistral Air gépeinek igénybe vételével a legfontosabb katolikus zarándokhelyekre.

A tegnapi első járat Lourdesbe ment, de a tervek szerint lesznek járatok a portugáliai Fatimába, a spanyolországi Santiago de Compostelába, a lengyelországi Czestochowába, sőt Izraelbe, Egyiptomba, Mexikóba is. Az ORP becslése szerint jövőre már 150 ezren utazhatnak a Vatikán gépein.

Páratlan fotó dokumentációval illusztrált napló került elő a Don-kanyarból (x)

Hadtörténeti kuriózum lehet az a 120 darab színes, jó minőségben retusált és digitalizált, publikálás előtt álló felvétel, amely 45 év lappangás után került elő.

Itt a díjnyertes fiatal vállalkozó újabb nagy dobása (X)

Az egyik legígéretesebb hazai technológiai startup által most piacra dobott okos gyűrű lehetővé teszi, hogy egyetlen érintéssel bármilyen infót megosszunk magunkról új ismerősünkkel.

Ilyen modellben még soha nem szerveztek ekkora rendezvényt (x)

Rekord gyorsasággal fogytak el a jegyek arra 400 fősre tervezett, fiataloknak szóló kapcsolatépítő és önfejlesztő rendezvényre, amelynél a szervezők a közösségi finanszírozás modelljével toboroztak.

Zsongtak és tolongtak a vevők a magyar Kickstarteren: rengetegen csaptak le erre az egyedülálló termékre

Az első hazai közösségi piactéren sikeresen célba ért egy mézes kampány, amelyben a vásárlás mellett egy hartai termelő kaptárait is örökbe lehetett fogadni.

NAPTÁR
Tovább
2024. április 20. szombat
Tivadar
16. hét
Április 20.
Cirkuszok világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
GEN Z Fest 2024
Gyere el akár INGYEN a Z generáció tavaszi eseményére!
Retail Day 2024
Merre tovább, magyar kiskereskedelem?
EZT OLVASTAD MÁR?
GEN Z Fest 2024
Pénzről, bátran. Techről, tudatosan. Jövőről, őszintén.
Most nem