18 °C Budapest

Fapados zarándoklat a Vatikánnal

Pénzcentrum
2007. augusztus 28. 09:45

Tegnap délelőtt hagyta el a római Fiumicino repülőtér betonját az újonnan született légitársaság első járata, melynek legfontosabb utasa az egyik legtekintélyesebb bíboros, Camillo Ruini volt - adja hírül a Napi Gazdaság.

Az új vállalkozásban egyfelől az olasz posta tulajdonában lévő főleg az annak szállítására szakosodott Mistral Air vesz részt, a másik szereplő azonban maga a Vatikán, vagyis az egyházi állam zarándokügyi hivatala (ORP).

Az üzletfelek 5 évre állapodtak meg, az ORP a fapados társaságoknak megfelelő árszínvonalon indíthat járatokat a Mistral Air gépeinek igénybe vételével a legfontosabb katolikus zarándokhelyekre.

A tegnapi első járat Lourdesbe ment, de a tervek szerint lesznek járatok a portugáliai Fatimába, a spanyolországi Santiago de Compostelába, a lengyelországi Czestochowába, sőt Izraelbe, Egyiptomba, Mexikóba is. Az ORP becslése szerint jövőre már 150 ezren utazhatnak a Vatikán gépein.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 27. péntek
Hella
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?