Újabb sarcot vetnek ki a légitársaságok...

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 08:06

Múlt hét óta már a Wizz Air is pótdíjat számol fel minden feladott csomag után, melynek értéke 780 és 1600 forint között változik. Az intézkedéseket a fapados légitársaság a bejelentkezési folyamat felgyorsításával és a csomagkezelés hatékonyságának növelésével indokolta.

A különböző pótdíjak azonban az egyébként szinte elképzelhetetlen árakon reptető légitársaságok szerves velejárói, hiszen a jegyárak egyértelműen nem fedezhetik a minden társaság esetében állandó szervízeltetési és üzemeltetési költségeket.

A csomagokért felszámolt pótdíj jelentősége azonban nem csak a pótlólagos bevételi forráshoz való jutás, a fapados légitársaságoknak ugyanis lételeme a minél hosszabb levegőben tartózkodás, így teljesen érthető, hogy a rendkívül időigényes bepakolás mérséklése miatt a csomagok csökkentésére próbálják ösztönözni az utasokat.

A Magyar Hírlap érdeklődésére a Malév kommunikációs igazgatója, Németh Krisztina elmondta, hogy nem tervezik a csomagokra vonatkozó pótdíj bevezetését, mint ahogy a fapados légitársaságok másik alapkövének számító átfoglalási és névváltoztatási díjait se preferálják.

EZT OLVASTAD MÁR?