0 °C Budapest

Újabb sarcot vetnek ki a légitársaságok...

Pénzcentrum
2007. augusztus 8. 08:06

Múlt hét óta már a Wizz Air is pótdíjat számol fel minden feladott csomag után, melynek értéke 780 és 1600 forint között változik. Az intézkedéseket a fapados légitársaság a bejelentkezési folyamat felgyorsításával és a csomagkezelés hatékonyságának növelésével indokolta.

A különböző pótdíjak azonban az egyébként szinte elképzelhetetlen árakon reptető légitársaságok szerves velejárói, hiszen a jegyárak egyértelműen nem fedezhetik a minden társaság esetében állandó szervízeltetési és üzemeltetési költségeket.

A csomagokért felszámolt pótdíj jelentősége azonban nem csak a pótlólagos bevételi forráshoz való jutás, a fapados légitársaságoknak ugyanis lételeme a minél hosszabb levegőben tartózkodás, így teljesen érthető, hogy a rendkívül időigényes bepakolás mérséklése miatt a csomagok csökkentésére próbálják ösztönözni az utasokat.

A Magyar Hírlap érdeklődésére a Malév kommunikációs igazgatója, Németh Krisztina elmondta, hogy nem tervezik a csomagokra vonatkozó pótdíj bevezetését, mint ahogy a fapados légitársaságok másik alapkövének számító átfoglalási és névváltoztatási díjait se preferálják.

Vége az iskolai bántalmazásoknak? Magyar innováció segíthet megelőzni az ilyen eseteket

A zárkózott kamaszok ventilációjában segíthet egy, a mentális jóllétet támogató új hazai mobilapp, a Healmindset, amelyben a felhasználók chaten, anonim módon kaphatna támogatást.

Most bárki fillérekért lecsaphat Magyarország egyik legnagyobb kincsére: érdemes sietni, hamar elkapkodják

Bár a 20 ezer magyar méhész 1,2 millió méhcsaládja évente 25 ezer tonna mézet termel, Magyarországon az egy főre jutó mézfogyasztás mindössze 1 kg/év.

Ismered a Ferit? Milyen Ferit? Vadiúj főzelékbár hódíthatja meg Budapestet

Újabb gasztronómiai témájú sikersztori a Brancsnál: közösségi előfinanszírozásból nyithatja meg főzelékbárját az ötletgazda Szatmári Ferenc, azaz Főzelékes Feri.

Súlyos rendellenesség ütötte fel a fejét a magyar iskolákban: minden tizedik gyerek érintett

Október a figyelemhiányos hiperaktivitás-zavar, azaz az ADHD rendellenesség tudatosításának hónapja, amiben Magyarországon az iskoláskorú gyerekek 8-10 százaléka érintett.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. december 10. vasárnap
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
December 10.
Advent (3.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Agrárszektor Konferencia 2023
Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!
Sustainable World 2023
A jövő vállalatai szeptember 12-én!
Mi lesz veled magyar élelmiszer?
Ingyenes Signature rendezvény
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2023. december 9. 19:21
OTTHONTEREMTÉS 2024-BEN
Jelzáloghitelek, CSOK Plusz, Babaváró és ingatlanpiaci trendek
Most nem