12 °C Budapest

Mi hogyan változott az MNB előrejelzésekben?

Pénzcentrum
2007. augusztus 27. 14:31

A májusinál lassabb növekedéssel, de magasabb inflációval számol az MNB alapmodelljében. A külső kereslet a korábban feltételezettnél valamivel erősebb lehet, ugyanakkor a lakossági fogyasztás jelentősebben, a beruházások valamivel mérsékeltebben elmaradhatnak a májusban gondolttól. Az idei évben a kivitel kicsit lassabb lehet az előző előrejelzésben véltnél, ugyanakkor jövőre és 2009-ben az erős külső konjunktúra jobban pörgetheti az exportot.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A romló jövedelmi pozíciók miatt a külső finanszírozási igényben felfelé mutató kockázat van az idei évben, de jövőre a korábban gondolttál lényeges eltérés egyelőre nem várható. 2008-ban a lakossági reáljövedelmek a 2.3%-os előzetes prognózistól valamivel elmaradóan, 2009-ben ugyanakkor már jobban nőhetnek. Az MNB szerint 2007-ben a lakossági reáljövedelmek 2.8%-kal eshetnek vissza.

Az alábbiakban az alappályára vonatkozó előrejelzések értékeit mutatjuk be táblázatos formában.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)


A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20