16 °C Budapest

Viszlát 1 forintos jegy!

Pénzcentrum
2007. július 10. 09:00

Ma szavaznak az Európai Unióban arról a tavaly nyáron napvilágot látott brüsszeli javaslatról, amely a légiközlekedési szabályok korszerűsítését, a fogyasztóvédelem további erősítését célozza - adja hírül a Világgazdaság.

A tervezet egyik legfontosabb eleme a repülőjegyek átláthatóságának szabályozására vonatkozik. Eszerint az utasok félrevezetésének megelőzésének érdekében Brüsszel előírná, hogy a meghirdetett árakba bekerüljön az összes fizetendő illeték és pótlék.

Emellett, ha elfogadják a javaslatot, tilos lenne az utas állampolgárságától, lakhelyétől vagy akár az utazásszervező ügynökség székhelyétől függően eltérő árakat alkalmazni.

Parlamenti módosításként került be az javaslat is, amely szerint a működési engedély feltétele volna, hogy minden légitársaság rendelkezzen megfelelő fedezettel a befizetett összegek visszatérítésére, valamint az utasok hazaszállítására, amennyiben fizetésképtelenné válik a társaság, vagy visszavonják üzemben tartási engedélyét.

A tervezet számos egyéb ponton is javítani kíván az utasok jogain, így fokozná a piaci versenyt, illetve szigorítaná a légitársaságok hatósági felügyeletét.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Jövőre ezeket az ötleteket lesz érdemes figyelni!

Most viszont bemutatunk 3 olyan projektet, amikről valószínűleg sokat fogunk még hallani 2023-ban!

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 24. péntek
Gábor, Karina
12. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?