Zuhan a nyaralások ára - Mik a trükkök?

Pénzcentrum
2007. július 2. 13:00

Egyre kevesebb esélyük van a túlélésre az utazást és szállást csomagban értékesítő utazási irodáknak, mára ugyanis a legtöbb utas megtanulta, hogyan spórolhat sokat nyaralásának lefoglalásakor, melynek köszönhetően az árak jelentősen csökkentek egy év távlatában - világít rá a brit Co-op Travel kutatása.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az anyagot készítő utazási iroda adatai szerint a szigetország lakóinak körében legkedveltebbnek számító 15-30 desztináció esetében egytől-egyig csökkentek az árak a tavalyi szinthez képest. A britek természetesen továbbra is Spanyolországot favorizálják.

A Co-op Travel számai szerint egy 4 fős család mallorcai nyaralása idén 240 fonttal kerül kevesebb mint tavaly, így már 1748 fontból megúszható a kaland. Ibiza esetében 220 fontot lehet spórolni.

A kutatást készítő iroda vezetője kiemelte, hogy az árak még a szünidei periódus előtt fokozatosan csökkentek, az iparági adatok pedig egyértelműen rávilágítanak arra, hogy a csomagban történő értékesítés már a múlté. A legtöbben a szállást és a repülőjegyet külön foglalják le, a foglalási időpontok terén pedig megfigyelhető, hogy egyre később véglegesítik útjukat a nyaralók, hogy olcsóbb, last minute ajánlatokat kapjanak.

Az anyag előrevetíti, hogy a tendenciák fényében számos hagyományos utazási iroda lehúzhatja a rolót.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 19. 17:06