5 °C Budapest

Újabb gyártó az olcsó laptopok piacán - 35 ezerért nekünk is?

Pénzcentrum
2007. június 6. 16:00

Az első egy milliárd laptop eladása után a digitális óriásvállalatok újabb célpontot keresnek termékeiknek, melyet a harmadik világ óriási felvevőpiacában vélnek felfedezni, ahol azonban a jelenlegi árak mellett nem tudnának megfelelő eladási volument elérni.

A harmadik világ országaiban egy átlagos család éves jövedelme alig haladja meg az 5000 dollárt (körülbelül 1 millió forintot), ebből kellene a szülőknek kigazdálkodnia az általuk az előrejutás feltételének vélt számítógépet, mellyel gyermekeiknek megteremtik a lehetőséget a tanulásra.

A szülők hajlandósága a pénzügyi áldozatot jelentő vásárlásra magas, melyet a számítógépgyártók mindenképpen szeretnének kiaknázni, legutóbb az Intel jelezte, hogy az évek óta érkező kisebb szállítmányai helyett szeretné tömegtermékekkel ellátni a piacot, melyek közül a legolcsóbb mindössze 199 dollárba, azaz nagyságrendileg 36 800 forintba kerül majd.

Az Intel döntését a Minden Gyereknek egy Laptopot Alapítvány kezdeményezése előzte meg, mely a nagy gyártókat tömörítve elkészített az összesen 176 dollárba kerülő fehér zöld mini laptopot, melyből 3 millió darab már meg is érkezett a kiszemelt országokba.

A tömeges áruszállítást most megkezdő Intel több terméket is legyártott, melyek közül a legdrágább 500 dollárért vagy közel 92 ezer forintért kerül majd a boltokba. A versenytárs által gyártott számítógépeken a Linux működik, az Intel gépeire pedig várhatóan a Microsoft dolgoz majd ki egy a tervezettek szerint 3 dolláros operációs rendszert.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 4. vasárnap
Borbála, Barbara
48. hét
December 4.
A cookie napja
December 4.
Advent (2.)
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 4. 16:10