3 °C Budapest

Újabb gyártó az olcsó laptopok piacán - 35 ezerért nekünk is?

Pénzcentrum
2007. június 6. 16:00

Az első egy milliárd laptop eladása után a digitális óriásvállalatok újabb célpontot keresnek termékeiknek, melyet a harmadik világ óriási felvevőpiacában vélnek felfedezni, ahol azonban a jelenlegi árak mellett nem tudnának megfelelő eladási volument elérni.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A harmadik világ országaiban egy átlagos család éves jövedelme alig haladja meg az 5000 dollárt (körülbelül 1 millió forintot), ebből kellene a szülőknek kigazdálkodnia az általuk az előrejutás feltételének vélt számítógépet, mellyel gyermekeiknek megteremtik a lehetőséget a tanulásra.

A szülők hajlandósága a pénzügyi áldozatot jelentő vásárlásra magas, melyet a számítógépgyártók mindenképpen szeretnének kiaknázni, legutóbb az Intel jelezte, hogy az évek óta érkező kisebb szállítmányai helyett szeretné tömegtermékekkel ellátni a piacot, melyek közül a legolcsóbb mindössze 199 dollárba, azaz nagyságrendileg 36 800 forintba kerül majd.

Az Intel döntését a Minden Gyereknek egy Laptopot Alapítvány kezdeményezése előzte meg, mely a nagy gyártókat tömörítve elkészített az összesen 176 dollárba kerülő fehér zöld mini laptopot, melyből 3 millió darab már meg is érkezett a kiszemelt országokba.

A tömeges áruszállítást most megkezdő Intel több terméket is legyártott, melyek közül a legdrágább 500 dollárért vagy közel 92 ezer forintért kerül majd a boltokba. A versenytárs által gyártott számítógépeken a Linux működik, az Intel gépeire pedig várhatóan a Microsoft dolgoz majd ki egy a tervezettek szerint 3 dolláros operációs rendszert.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 19. kedd
Nándor
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?