-2 °C Budapest

Csökken az illegális letöltések száma: a harc megindult

Pénzcentrum
2007. május 23. 16:00

A kémprogramok és a vírusok általános elterjedése és ismertsége játssza a legfontosabb szerepet abban, hogy egyre kevesebb fiatal tölt le jogdíj megfizetése nélkül digitális tartalmat, derül ki az egyik amerikai felügyelet által készített felmérésből.

A közel 1200 nyolc és tizennyolc év közötti fiatalt megszólaltató felmérés végeredménye arról tanúskodik, hogy az előző három évben 24 százalékkal esett vissza az illegális letöltést alkalmazó fiatalok száma.

A legfontosabb elrettentő tényezők közé a megkérdezettek a vírussal való megfertőződést (62 százalék), a jogi problémákat (52), a kémprogramok letöltésének veszélyét (51) és a szülői felügyeletet (48) sorolták.

A tanulmány arról is tanúskodott, hogy a szülői felügyelet rendkívül fontos szerepet játszik a kiskorúak magatartásának formálásában: az Internetet korlátozások nélkül használó fiatal Internetezők 52 százalék töltött már le illegális tartalmat, míg ugyanez az arány a szülői felügyelettel netezők körében csak 19 százalék volt.

A szakemberek úgy vélik, hogy a fiatalkorúak még mindig túlságosan nagy kockázatot vállalnak a világhálón való szörfölés közben, de a kissé ódivatúnak tartott szülői felügyelet pozitív hatásai más most látszanak

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 8. csütörtök
Mária
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 22:14
Pénzcentrum  |  2022. december 7. 18:19