11 °C Budapest

Csökken az illegális letöltések száma: a harc megindult

Pénzcentrum
2007. május 23. 16:00

A kémprogramok és a vírusok általános elterjedése és ismertsége játssza a legfontosabb szerepet abban, hogy egyre kevesebb fiatal tölt le jogdíj megfizetése nélkül digitális tartalmat, derül ki az egyik amerikai felügyelet által készített felmérésből.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A közel 1200 nyolc és tizennyolc év közötti fiatalt megszólaltató felmérés végeredménye arról tanúskodik, hogy az előző három évben 24 százalékkal esett vissza az illegális letöltést alkalmazó fiatalok száma.

A legfontosabb elrettentő tényezők közé a megkérdezettek a vírussal való megfertőződést (62 százalék), a jogi problémákat (52), a kémprogramok letöltésének veszélyét (51) és a szülői felügyeletet (48) sorolták.

A tanulmány arról is tanúskodott, hogy a szülői felügyelet rendkívül fontos szerepet játszik a kiskorúak magatartásának formálásában: az Internetet korlátozások nélkül használó fiatal Internetezők 52 százalék töltött már le illegális tartalmat, míg ugyanez az arány a szülői felügyelettel netezők körében csak 19 százalék volt.

A szakemberek úgy vélik, hogy a fiatalkorúak még mindig túlságosan nagy kockázatot vállalnak a világhálón való szörfölés közben, de a kissé ódivatúnak tartott szülői felügyelet pozitív hatásai más most látszanak

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
NAPTÁR
Tovább
2021. október 28. csütörtök
Simon, Szimonetta
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 28. 12:00