3 °C Budapest

40 millió forintos kárt okozott a keddi szélvihar

Pénzcentrum
2007. május 17. 15:07

A keddi vihart követően az Allianz Hungáriához eddig 610 db kárbejelentés érkezett, a becsült kárráfordítás 40 millió forint körül van.

A kedden a kánikulát követően hirtelen lezúdult vihar leginkább az épületek tetőszerkezetében és vakolatában okozott kárt, de a villámcsapás és annak indukciós hatása is nagy károkat okozott; emellett néhány gépjárműben is károk keletkeztek. Az első felmérések alapján a vagyoni kár kb. 38 millió Ft, gépjárművekben közel 2 millió forintos kár keletkezett.

A károk számát tekintve a közép-magyarországi régiót - azon belül Budapestet sújtotta leginkább a vihar, de több bejelentés érkezett Kaposvárról és Miskolcról is. A legtöbb bejelentés Dunaújvárosból, Albertirsáról, Örkényből, Nagykátáról, Kaposvárról, Jászárokszállásról és Jászberényből jött.

A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos, az Allianz Hungária a lehető leggyorsabban megtéríti a károkat.
A kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárok esetében az ügyfelek rendelkezésére áll a telefonos kárrendezés, amivel kiváltható a helyszíni szakértői szemle. A kárrendezés ezzel a módszerrel lényegesen gyorsabb, hiszen a kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően, akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés. A társaság a komolyabb károk felmérését követően is azonnal intézkedik a kifizetésekről a gyors helyreállítás érdekében.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Új zseniképző indul Magyarországon: álomszakma, luxusfizetés vár arra, aki elvégzi?

Nagyon szép gondolat, hogy teremtsük meg a biztonságot a jövő generációinak, ez egy olyan program, ami ehhez ténylegesen hozzá is tesz valamit.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 7. szerda
Ambrus
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?