40 millió forintos kárt okozott a keddi szélvihar

Pénzcentrum
2007. május 17. 15:07

A keddi vihart követően az Allianz Hungáriához eddig 610 db kárbejelentés érkezett, a becsült kárráfordítás 40 millió forint körül van.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A kedden a kánikulát követően hirtelen lezúdult vihar leginkább az épületek tetőszerkezetében és vakolatában okozott kárt, de a villámcsapás és annak indukciós hatása is nagy károkat okozott; emellett néhány gépjárműben is károk keletkeztek. Az első felmérések alapján a vagyoni kár kb. 38 millió Ft, gépjárművekben közel 2 millió forintos kár keletkezett.

A károk számát tekintve a közép-magyarországi régiót - azon belül Budapestet sújtotta leginkább a vihar, de több bejelentés érkezett Kaposvárról és Miskolcról is. A legtöbb bejelentés Dunaújvárosból, Albertirsáról, Örkényből, Nagykátáról, Kaposvárról, Jászárokszállásról és Jászberényből jött.

A károk felmérése és az adatok feldolgozása folyamatos, az Allianz Hungária a lehető leggyorsabban megtéríti a károkat.
A kisebb összegű lakás- és lakóközösségi viharkárok esetében az ügyfelek rendelkezésére áll a telefonos kárrendezés, amivel kiváltható a helyszíni szakértői szemle. A kárrendezés ezzel a módszerrel lényegesen gyorsabb, hiszen a kárbejelentést, majd a kárszakértői telefonos egyeztetést követően, akár egy nap alatt folyósítható a kártérítés. A társaság a komolyabb károk felmérését követően is azonnal intézkedik a kifizetésekről a gyors helyreállítás érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 16. szombat
Gál
41. hét
Október 16.
Élelmezési világnap
Október 16.
A kenyér világnapja
Október 16.
Blog akciónap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?