17 °C Budapest

Veszélyes a Wii! - óva intenek a brit tudósok

Pénzcentrum
2007. április 26. 16:00

Annak ellenére, hogy a kalóriák égetésében minden eddiginél hatékonyabb a Nintendo tavaly novemberben kibocsátott játékkonzolja, azok a játékosok, akik nem melegítenek be használat előtt megfelelően, komoly sérülések áldozataivá válhatnak.

A konzol működésének lényege, hogy a játékokhoz valós mozdulatokat kell imitálni, s ez több esetben is például a "Wii-könyök" kialakulásához vezetett a teniszt kedvelő játékosok körében.

Tim Hitchful, a British Chiropractic Association (BCA) egyik képviselője szerint minden egyes játékmenetetre úgy kell tekinteni, mint egy valós edzésre, amely megköveteli a megfelelő bemelegítést, illetve levezetést.

Egyes tanulmányok szerint a 13 - 15 éves korosztály hetente átlagosan 13 órát tölt el a játékkonzol társaságában, egy-egy játék időtartama pedig akár hat órára is nyúlhat. Normál esetben nem teniszeznének például egy nap ennyit a gyerekek, így tehát érthető, hogy miért keletkezik ilyen sok sérülés.

A konzol egyébként nem csupán saját magunkra, hanem a környezetünkre is veszélyt jelenthet. A felhasználók már létrehoztak egy honlapot is, amelyen minden balesetet, sérülést feltüntetnek, amelyek a játékkonzolhoz kapcsolhatóak. A törött lámpák, ablakok, vázák mellett láthatunk sebesült kezeket is, valamint egy macska történetét is elolvashatjuk, neki ugyanis a gazdi konzoljának irányítója egy rossz mozdulat közben eltörte a lábát.

NEKED AJÁNLJUK
Ilyen egyszerűen keresheted rommá magad egy webshoppal: a profik így csinálják!

Az uniós tagállamok közül a második legnagyobb mértékben nőtt az internetet vásárlásra is használók aránya Magyarországon az elmúlt öt évben.

Érik a forradalom a magyar iskolákban: lépni kell, különben nincs jövője a gyerekeknek

Hova kerül a magyarok elektronikus hulladéka, milyen szemléletváltásra lenne szükség, és legfőképpen hogyan készül kincs a szemétből- erről kérdeztük a RoboKalandot.

Különleges kávék jelentek meg itthon: az elit már csak ezt issza, ez bennük az extra

Az otthoni kávézásnak is egyre inkább szeretjük megadni a módját, akár egy drágább kávégépről van szó, akár kávékülönlegességről.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 28. szombat
Emil, Csanád
21. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?