12 °C Budapest

Rekordot döntött a PS3 Európában - előre ihatnak a medve bőrére?

Pénzcentrum
2007. március 29. 16:00

Rendkívül jól teljesített a PlayStation3: első európai hétvégéjén a Sonynak sikerült 600 000 konzolt értékesíteni annak ellenére, hogy ez a piacon kapható legdrágább eszköz.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Az eredmény kiemelkedő voltát jól mutatja, hogy a két legnagyobb versenytársnak, a Microsoftnak és a Nintendonak az első egy hónapban sikerült hasonló eredményt elérni.


A vállalat által közöltek adatok szerint az eddig értékesített mennyiség körülbelül 400 millió fontot tesz ki, amely a termék árának nagyságából fakadóan is, az Egyesült Királyságban 425 fontot (156 000 forintot) kérnek egy konzolért, rekordbevételnek számít.
A PS3 sikerét támogatja az előd a PS2 elterjedtsége is: a 2000-es megjelenés óta 42 millió PS2-est értékesítettek a régióban. Emellett fontos szerepet játszott a sikerben az is, hogy az egy éves késés meghozta gyümölcsét, így a Sony a legnagyobb játékarzenállal együtt tudta bevezetni a piacra legújabb üdvöskéjét.


A teljes sikert azonban még igencsak korai lenne kijelenteni, mert az Egyesült Államokbeli sikeres kezdet után a PS3 értékesítése visszaesett, az első négy hónapban összesen 1,1 millió konzolon sikerült a vállalatnak túladnia, míg a Microsoft xBox360 elnevezést viselő termékéből a megjelenés utáni első három hónapban sikerült 1 milliót értékesíteni.


A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olcsóbb eszközök hosszú távon sikeresebbek, legalábbis a tengerentúlon, így elképzelhető, hogy a Sony problémákkal küzd majd azután, hogy a rajongók tömege már otthon örül várva várt kedvencének.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 39 646 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 7,28%), de nem sokkal marad el ettől a Sberbank 40 150 forintos törlesztőt (THM 7,66%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20