3 °C Budapest

Rekordot döntött a PS3 Európában - előre ihatnak a medve bőrére?

Pénzcentrum
2007. március 29. 16:00

Rendkívül jól teljesített a PlayStation3: első európai hétvégéjén a Sonynak sikerült 600 000 konzolt értékesíteni annak ellenére, hogy ez a piacon kapható legdrágább eszköz.

Az eredmény kiemelkedő voltát jól mutatja, hogy a két legnagyobb versenytársnak, a Microsoftnak és a Nintendonak az első egy hónapban sikerült hasonló eredményt elérni.


A vállalat által közöltek adatok szerint az eddig értékesített mennyiség körülbelül 400 millió fontot tesz ki, amely a termék árának nagyságából fakadóan is, az Egyesült Királyságban 425 fontot (156 000 forintot) kérnek egy konzolért, rekordbevételnek számít.
A PS3 sikerét támogatja az előd a PS2 elterjedtsége is: a 2000-es megjelenés óta 42 millió PS2-est értékesítettek a régióban. Emellett fontos szerepet játszott a sikerben az is, hogy az egy éves késés meghozta gyümölcsét, így a Sony a legnagyobb játékarzenállal együtt tudta bevezetni a piacra legújabb üdvöskéjét.


A teljes sikert azonban még igencsak korai lenne kijelenteni, mert az Egyesült Államokbeli sikeres kezdet után a PS3 értékesítése visszaesett, az első négy hónapban összesen 1,1 millió konzolon sikerült a vállalatnak túladnia, míg a Microsoft xBox360 elnevezést viselő termékéből a megjelenés utáni első három hónapban sikerült 1 milliót értékesíteni.


A tapasztalatok azt mutatják, hogy az olcsóbb eszközök hosszú távon sikeresebbek, legalábbis a tengerentúlon, így elképzelhető, hogy a Sony problémákkal küzd majd azután, hogy a rajongók tömege már otthon örül várva várt kedvencének.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Megszólalt a magyar befektetési guru: a profit ne a cél, hanem az eszköz legyen

A panelbeszélgetésen megvitatták, hogy mi számít a befektetőnek, mi a fejlődés alapja, illetve hogy mi az alapja a hazai vállalkozásoknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. november 30. szerda
András, Andor
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. november 30. 20:58