11 °C Budapest

Milliárdokat áldoznak a sikerért - nincs megállás...

Pénzcentrum
2006. december 27. 14:00

Bár biztosan több millió dolláros veszteséget okoz majd a Nintendonak, pénzt és időt nem sajnálva, kicseréli az eddig forgalomba került 3,2 millió csuklópántot, amelyek gyengepontja botrányt kavart az Egyesült Államokban.

A nálunk még nem kapható készülékek körül kialakult bonyodalmakról már többször beszámoltunk, amelyeket az okozott, hogy a vezérlőt a csuklóhoz rögzítő pánt a heves mozdulatok következtében könnyen lecsúszik és nem ritkán landol értékes televíziókban, nem kis bosszúságot okozva a játékosoknak.

A Wii megalkotója, a Nintendo ezért döntött a költséges eljárás mellett, amelynek keretében visszaveszik a 0,6 cm széles karszalagokat és egy centiméteres, megerősített változatott adnak ki helyette. A döntést főként azzal indokolták, hogy bár a probléma jelenleg nem okoz visszaesést a forgalomban, a szegmensben tapasztalható éles verseny azonban arra ösztönzi a vállalatot, hogy minden felmerülő hibát minél gyorsabban kezeljenek, nehogy elveszítsék a Sony gyártási nehézségei adta előnyüket.

A Sony ugyanis mindezidáig összesen 200 000 PlayStation3-at értékesített a Nintendo 476 ezer eladott példányával szemben, és ez főként a PS3-ból rendelkezésre álló szűk készleteknek köszönhető. A piaci részesedés megtartása azért is fontos, mert a Wii a jövő évben kétszerannyi készülék leszállítására készül, mint vetélytársa.

húsvét csoki

Március 29-én tartott sajtótájékoztatót a Magyar Édességgyártók Szövetség, beszámoltak a húsvéti várakozásokról, de a legnagyobb ágazati nehézségekről is.

Új ital hódítja meg az országot: átalakulhat a teljes magyar gasztronómia?

Alig egy hónapja indult útjára a Designer Szörp by Gyulai Évi közösségi finanszírozási kampánya a Brancson.

Példátlan összefogás a hazai Kickstarter mellett (x)

A Brancs a hazai piacon egyedi koncepciójával és célközönségével gyakorlatilag indulása óta aktív résztvevője a startup világnak.

Óriási dobásra készül 2023-ban a magyar Kickstarter: ez lehet a válság ellenszere?

Hivatalosan is elindította befektetési kampányát a Brancs közösségi piactér, amely rekordérdeklődéssel zárta az előregisztrációs kampányát.

Újabb két közösségi kampány lett sikeres: mutatjuk, hogy melyik (x)

Év végén két újabb izgalmas kampány ért el kiemelkedő sikereket a Brancs piacterén.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2023. március 29. szerda
Auguszta
13. hét
Ajánlatunk
EZT OLVASTAD MÁR?