Milliárdokat áldoznak a sikerért - nincs megállás...

Pénzcentrum
2006. december 27. 14:00

Bár biztosan több millió dolláros veszteséget okoz majd a Nintendonak, pénzt és időt nem sajnálva, kicseréli az eddig forgalomba került 3,2 millió csuklópántot, amelyek gyengepontja botrányt kavart az Egyesült Államokban.

A nálunk még nem kapható készülékek körül kialakult bonyodalmakról már többször beszámoltunk, amelyeket az okozott, hogy a vezérlőt a csuklóhoz rögzítő pánt a heves mozdulatok következtében könnyen lecsúszik és nem ritkán landol értékes televíziókban, nem kis bosszúságot okozva a játékosoknak.

A Wii megalkotója, a Nintendo ezért döntött a költséges eljárás mellett, amelynek keretében visszaveszik a 0,6 cm széles karszalagokat és egy centiméteres, megerősített változatott adnak ki helyette. A döntést főként azzal indokolták, hogy bár a probléma jelenleg nem okoz visszaesést a forgalomban, a szegmensben tapasztalható éles verseny azonban arra ösztönzi a vállalatot, hogy minden felmerülő hibát minél gyorsabban kezeljenek, nehogy elveszítsék a Sony gyártási nehézségei adta előnyüket.

A Sony ugyanis mindezidáig összesen 200 000 PlayStation3-at értékesített a Nintendo 476 ezer eladott példányával szemben, és ez főként a PS3-ból rendelkezésre álló szűk készleteknek köszönhető. A piaci részesedés megtartása azért is fontos, mert a Wii a jövő évben kétszerannyi készülék leszállítására készül, mint vetélytársa.

NAPTÁR
Tovább
2021. szeptember 22. szerda
Móric
38. hét
Szeptember 22.
Európai autómentes nap
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?