A MOL újabb öt töltőállomásán kezdte el a nem vényköteles gyógyszerek értékesítését

Pénzcentrum
2007. március 13. 13:17

A MOL a vásárlói igényekre reagálva újabb öt töltőállomásán kezdte el a nem vényköteles gyógyszerek értékesítését, így már tíz helyen juthatnak a vásárlók a termékekhez. A mai naptól már Székesfehérváron, a Sárkeresztúri úton, Velencén az M7 autópálya Balaton felé tartó oldalán, Budapesten a Fóti úton, a Vágány utcában, illetve az Üllői út 661. alatti töltőállomáson is lehet gyógyszereket vásárolni.

A MOL a töltőállomás-hálózatok közül elsőként kezdte meg az Országos Gyógyszerészeti Intézet által engedélyezett, nem vényköteles gyógyszerek értékesítését január 24-én. A törvény adta lehetőséget kihasználva, hónapokon át tartó előkészületek után, mintegy 50 termék árusítása indult el a MOL öt töltőállomásán: Budapesten négy helyen, illetve Veszprémben. Ez bővült újabb két vidéki és három budapesti értékesítési hellyel.

"Piacvezetőként büszkék vagyunk arra, hogy a MOL elsőként vezette be a nem vényköteles gyógyszerek patikán kívüli értékesítését. A vásárlók részéről kedvező fogadtatásra talált az új szolgáltatás, ezért döntöttünk úgy, hogy újabb helyszíneken is elkezdjük a gyógyszerárusítást." - mondta el Bedecs Andrea értékesítés és üzletfejlesztési igazgató.

A legkeresettebb termékek az évszaknak megfelelően a megfázás elleni szerek és a lázcsillapítók voltak. A nyári szezon közeledtével a MOL a kapható gyógyszerek körét a változó vevői igényekhez fogja igazítani. A társaság további kútjainál is tervezi a gyógyszerárusítás bevezetését, a tapasztalatok függvényében dönt majd az egyes helyszínekről és időpontokról.

A gyógyszereket a törvényi előírások legszigorúbb betartása mellett forgalmazza a társaság. Zárt, csak az eladó által nyitható szekrényekből történik a kiszolgálás. A MOL a törvényi előírásokat túlteljesítve biztosítja a vásárlók megfelelő tájékoztatását: az információk ingyenes telefonon, interneten, és írott anyag formájában egyaránt a vevők rendelkezésére állnak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. május 18. szerda
Erik, Alexandra
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2022
A jövő vállalata - Zöld az út a fenntarthatóság felé!
Portfolio Digital Transformation 2022
Szektorokon átívelő tudás a belső folyamatoktól a termékig!
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?