Ismét széndioxid kvótát értékesít a magyar állam

Pénzcentrum
2007. március 9. 13:58

Értékesítésre kínálja a tulajdonában lévő csaknem teljes szén-dioxid kibocsátási egységmennyiséget a Magyar Állam. Az összesen 1 177 500 darab szén-dioxid kvóta aukciós értékesítésére 2007. március 26-án és szükség szerint március 29-én kerül sor.

Az értékesítésért a Pénzügyminisztérium felelős, az EU Üvegházhatású Gáz Kibocsátás-kereskedelmi Rendszerben (EU ETS) felhasználható kibocsátási egységeket az aukció lebonyolítására kiválasztott Vertis Csoport a Climex CO2 kereskedési platformon elektronikus aukció keretében értékesíti.

Az EU ETS működésének 2005-2007 közötti első periódusában évi 31,7 millió tonnának megfelelő kibocsátási egységet osztott ki a Magyar Állam a rendszerben résztvevő létesítmények részére. Az első kereskedési periódusra vonatkozó Nemzeti Kiosztási Terv értelmében a teljes mennyiség 2,5%-a - azaz összesen 2 374 569 darab kibocsátási egység - térítés ellenében osztható ki. Ebből a mennyiségből 2006 decemberében a Pénzügyminisztérium 1 197 000 egységet elektronikus aukción értékesített.

Az újabb aukción a fennmaradó mennyiséget kínálja megvételre a minisztérium. Az aukció során a PM a költségvetési bevétel optimalizálására törekszik, így előfordulhat, hogy nem a teljes felkínált mennyiség kerül értékesítésre.

A korábbi sikeres értékesítés tapasztalatai alapján az aukció szabályai és annak folyamata lényegében megegyezik az előzővel.

JÓL JÖNNE 2 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 millió forintot igényelnél, 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 42 034 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 9,96%), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 42 083 forintos törlesztőt (THM 10,01%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az aukción az európai Climex Szövetség bármely tőzsdéjénél tagsággal rendelkező ajánlattevő közvetlenül részt vehet. A Climex Szövetség tőzsdetagjai az euets.com, a New Values és a SENDECO2. A Climex Szövetség bármely tőzsdéjénél tagsággal rendelkező brókeren keresztül további résztvevők csatlakozhatnak az aukcióhoz és tehetnek ajánlatot.

Az aukció hivatalos hirdetménye megtalálható a PM honlapján (www.pm.gov.hu), míg az aukcióval kapcsolatos további részletek és aktuális hírek a www.vertisfinance.com honlapon követhetők nyomon.

Atyaég! Ilyen luxusnövényeket vesznek otthonaikba most a dúsgazdag magyarok

A pandémia alatt megugrott a szobanövények, és kertészeti eszközök iránti kereslet, 2020-ban a szobanövények tekintetében 8%-os emelkedést észleltek a piaci szereplők.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

NAPTÁR
Tovább
2022. május 25. szerda
Orbán
21. hét
Május 25.
Törülközőnap
Május 25.
Afrika napja
Május 25.
A Kihívás Napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?