Lesújtó: százakat tesz utcára a Tesco!

Pénzcentrum
2007. február 23. 05:30

Közel 600 alkalmazott kerülhet utcára idén szeptemberben, ha a brit kiskereskedelmi lánc, a Tesco nem változtat tervein, és a centralizálás jegyében bezárja egyik vidéki disztribúciós központját.

A Northamptonshire-ben található raktár bezárása azért került napirendre, mert az autópálya-fejlesztések és a Staffordshire-ben megépített új raktárközpont feleslegessé tette az óriási területtel rendelkező disztribúciós központ fenntartását.

Az érintett telepen dolgozók egy részét egyesítő szakszervezet munkatársa szerint az alkalmazottakat lesújtotta a Tesco lépése, s mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy a bezárást elkerüljék.

A munkanélküliség fenyegetésében élő alkalmazottak számára a kiskereskedelmi lánc várhatóan felajánlja majd az áthelyezés lehetőségét, ám a legközelebbi raktár és lakhelyük közötti távolság sok esetben ezt gazdaságtalanná teszi. Így ezen alkalmazottak számára nem marad más csak a végkielégítési csomag.

A fent említett szakszervezet a bezárás megakadályozására irányuló tevékenységek mellett megkezdi azon alkalmazottak számára az új munkalehetőségek felderítését, akik nem tudják igénybe venni a Tesco által ajánlottakat.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 16. vasárnap
Mózes, Botond
19. hét
Május 16.
A fény világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?