24 °C Budapest

Lesújtó: százakat tesz utcára a Tesco!

Pénzcentrum
2007. február 23. 05:30

Közel 600 alkalmazott kerülhet utcára idén szeptemberben, ha a brit kiskereskedelmi lánc, a Tesco nem változtat tervein, és a centralizálás jegyében bezárja egyik vidéki disztribúciós központját.

A Northamptonshire-ben található raktár bezárása azért került napirendre, mert az autópálya-fejlesztések és a Staffordshire-ben megépített új raktárközpont feleslegessé tette az óriási területtel rendelkező disztribúciós központ fenntartását.

Az érintett telepen dolgozók egy részét egyesítő szakszervezet munkatársa szerint az alkalmazottakat lesújtotta a Tesco lépése, s mindent megfognak tenni annak érdekében, hogy a bezárást elkerüljék.

A munkanélküliség fenyegetésében élő alkalmazottak számára a kiskereskedelmi lánc várhatóan felajánlja majd az áthelyezés lehetőségét, ám a legközelebbi raktár és lakhelyük közötti távolság sok esetben ezt gazdaságtalanná teszi. Így ezen alkalmazottak számára nem marad más csak a végkielégítési csomag.

A fent említett szakszervezet a bezárás megakadályozására irányuló tevékenységek mellett megkezdi azon alkalmazottak számára az új munkalehetőségek felderítését, akik nem tudják igénybe venni a Tesco által ajánlottakat.

Sok szülő így rontja el a gyerek fejlesztését: nem lehet elég korán kezdeni

Szinte semmi sem fejleszti olyan gyorsan és hatékonyan a legkisebbek agyát, mint a társasjáték.

Ennyibe kerül manapság egy luxus mobilház: ez lehet a lakásválság megoldása? + videó

Drágulnak az ingatlanok, emelkednek a hitelkamatok: ez pedig szinte egyenes út a lakhatási válsághoz. Nálunk is működhet az, ahogy az USA-ban megoldották?

Ilyen még nemigen volt itthon: itt a bejelentés, elindult a magyar Kickstarter

A Kickstarternek és az Indiegogonak hála a közösségi finanszírozási forma évek óta világszerte népszerű és most megérkezett Magyarországra is, a Brancs formájában

Milliókat bukhat, aki így indít vállalkozást: jól meg kell gondolni, a KATA sem jó mindenre

Sokan alábecsülik, mennyire lényeges alaposan átgondolni, milyen vállalkozási és azzal együtt adózási formát válasszanak induló cégük számára.

NAPTÁR
Tovább
2022. május 22. vasárnap
Júlia, Rita
20. hét
KONFERENCIA
Tovább
Külföldi piacra lépés 2022
Ingyenes online konferencia hazai kkv-nak!
EZT OLVASTAD MÁR?