3 °C Budapest

Hazánkban portyáznak a bankkártyacsalók?

Pénzcentrum
2007. február 21. 09:15

Meglehetősen lassan halad Magyarországon a chip and pin technológiára történő áttérés, miközben a hazai betéti kártyák 52,4, a hitelkártyák 12,5%-a chippel ellátott, december végén lényegében még nem működött hazánkban chipkártya olvasására alkalmas ATM - írja a Napi.

Januárban megmozdult valami, a hazai ATM-eknek azonban még mindig kevesebb mint 10%--a tud chipkártyát olvasni, a csalók így egyre inkább jönnek Magyarországra, könnyű prédára vadászva.

A lap információi szerint az egyik hazai bank ATM-jein bekövetkezett csalásokból származó kár az idei év első másfél hónapjában már meghaladta a 2005-ös és 2006-os együttes veszteséget.

Elgondolkodtató, hogy hazai ATM-nél előfordult már, hogy egy chippel ellátott kártya mágnescsíkját klónozó csaló pénzhez jutott a kártyával annak ellenére, hogy azon egyáltalán nem volt chip. A mágnescsík ugyan tartalmazza az adatot, hogy a kártyához chip is tartozik, azt azonban csak a chipes leolvasók kezdik keresni.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Valósítsd meg vállalkozói ötleted vevőid segítségével! (x)

Ha régóta motoszkál a fejedben egy világmegváltó ötlet, de eddig nem mertél belevágni, akkor most itt a tökéletes alkalom, hogy a tettek mezejére lépj.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 9. péntek
Natália
49. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2022. december 9. 12:30