Újabb luxushotel-lánc hazánkban

Pénzcentrum
2007. február 13. 09:30

Egy éven belül kerül átadásra a Baglioni Hotel & SpA Rácz, így új, felső kategóriás szállodával bővül Budapest idegenforgalmi kínálata - adja hírül a Világgazdaság.

Az olasz Baglioni Hotels üzemelteti majd a 24 millió euróból megvalósuló ötcsillagos szállodát. Árak tekintetében számukra mérvadó a Four Seasons Gresham, áraikat az övéik alá állítják be. A kivitelező a Magyar Építő Zrt. lesz.

Prekuta Bálint, a beruházó Rác Nosztalgia Kft. egyik tulajdonosa szerint a szálloda felveszi a versenyt a már eddig is működő fővárosi létesítményekkel. A 62 szoba közül a legkisebb is 32 négyzetméteres, ugyanakkor a lakosztályok alapterülete eléri a 180 négyzetmétert.

A szállodához közvetlenül csatlakozik a Rác gyógyfürdő. A mintegy 5 000 négyzetméteres komplexum egyszerre három különböző fürdőélményt nyújt a látogatóknak: a törökfürdő részben, az "Ybl-kupola és Ybl-zuhanycsarnok" részben, valamint a wellness részben vehetnek igénybe egyedi szolgáltatásokat a vendégek.

Luca Magni, a csoport elnökhelyettese szerint a szálló jól illeszkedik majd az olasz luxushoteleket üzemeltető lánc portfoliójába. Ugyanakkor nagy felelősséget jelent számukra, hogy meg kell feleljenek az olasz lánc hagyományainak magyarországi meghonosítására, illetve a Rác fürdő adottságainak megőrzésére vonatkozó elvárásoknak.

Ne maradj le a 10 millió forintos támogatásról!

Egyre több család igényli a babaváró hitelt. A termék népszerűsége nem véletlen, a feltételek teljesítése esetén ugyanis nem kell visszafizetni az akár 10 milliós támogatást. Külön ki kell emelni, hogy a babaváró program 2021 keretében felvett személyi hitel szabad felhasználású, azaz bármire elkölthető. Fontos tudni ugyanakkor, hogy a babaváró hitelhez minden bank más feltételeket szab: például más az elvárt minimális jövedelem és a jövedelem terhelhetősége. A megújult Pénzcentrum babaváró hitel kalkulátor az aktuális banki feltételek alapján pontosan megmondja, melyik banknál milyen feltételekkel kaphatsz kamatmentes hitelt. Kalkulátorunkban egy kattintással megtudhatod, hogy a jövedelmed alapján mely bankoknál érhető el számodra a babaváró hitel. Ne maradj le a támogatásról, még akkor sem, ha nem tervezel gyereket, mert ügyesen befektetve még így is megérheti igényelni a babaváró hitelt. (x)

A Rác Nosztalgia Kft.-t a Rác gyógyfürdő felújítására és majdani üzemeltetésére hozták létre. A projektccég 25 százalékban a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. birtokában van, a fennmaradó részen két magánszemély osztozik. Két évvel ezelőtt még a Kempinskivel vágtak bele a vállalkozásba, azonban később a szerződést felbontották, s tavaly januárban állapodtak meg a Baglioni csoporttal.

A társaság további terveiben szerepel a Citadellát és a Tabánt összekötő sikló megépítése. Prekuta Bálint szerint erre egyelőre még csupán elvi építési engedélyük van.

NAPTÁR
Tovább
2021. május 15. szombat
Zsófia, Szonja
19. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
HR Revolution 2021
Vörös riadó! Újabb fronton nyílhat harc a hazai munkahelyeken. Hogyan tovább?
EZT OLVASTAD MÁR?