13 °C Budapest

A legnépszerűbb luxushotelek: drámai fordulat a listán!

Pénzcentrum
2007. január 22. 10:30

A világ egyik legkedveltebb utazási portálja, a Trip Advisor ismét összeállította a legnépszerűbb luxushotelek listáját, melyen a tavalyi évvel ellentétben hazánk szállodái meglehetősen gyengén szerepeltek.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A havi 20 milliós látogatószámmal büszkélkedő oldalon különböző szempontok szerint értékelhetők a felsorolt szálláshelyek és úti célok, a listára azonban csak azok szavaznak, akik az adott évben jártak a felsorolt hotelekben.

A fentiek fényében a budapesti hotelek forgalomcsökkenésével is magyarázható, hogy egyetlen magyar fővárosi szállodát sem szavaztak be a világ 10 legjobb luxushotele közé. A Four Seasons lánc tagját, a Gresham Palotát a tavalyi 4. hely után összetettben a 64. helyre rangsorolták, míg a Corinthia Grand Hotel Royal a 89-edik lett.

Az európai 10-es listán tavaly még első volt a Gresham és a tízedik helyet foglalta el a Le Meridien, az idén azonban nincs a top10-ben magyar hotel.

Mivel az értékelés több szempont szerint zajlott, találhatunk azért vigaszt a komplex rendszerben: a legjobb szolgáltatást nyújtó európai hotelek mezőnyében hatodik lett a Gresham, a Le Meridien pedig a 9. helyet foglalja el.

Az összetett lista élén is változás történt, a tavalyi aranyérmes hongkongi Ritz Carlton idén csak a 25. lett, a dobogó második és harmadik fokát azonban változatlanul Dubai foglalja el.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 15 millió forintot, 20 éves futamidőre, már 2,9 százalékos THM-el, és havi 82 061 forintos törlesztővel fel lehet venni a Gránit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az MKB Banknál 3,21% a THM; a Raiffeisen Banknál 3,44%; a CIB Banknál és a Gránit Banknál 3,45%; míg az Unicredit Banknál 3,58%-os THM-mel kalkulálhatunk. Érdemes még megnézni a K&H Bank, az ERSTE Bank, és természetesen a többi magyar hitelintézet konstrukcióját is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 25. hétfő
Blanka, Bianka
43. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?