4 °C Budapest

A legnépszerűbb luxushotelek: drámai fordulat a listán!

Pénzcentrum
2007. január 22. 10:30

A világ egyik legkedveltebb utazási portálja, a Trip Advisor ismét összeállította a legnépszerűbb luxushotelek listáját, melyen a tavalyi évvel ellentétben hazánk szállodái meglehetősen gyengén szerepeltek.

A havi 20 milliós látogatószámmal büszkélkedő oldalon különböző szempontok szerint értékelhetők a felsorolt szálláshelyek és úti célok, a listára azonban csak azok szavaznak, akik az adott évben jártak a felsorolt hotelekben.

A fentiek fényében a budapesti hotelek forgalomcsökkenésével is magyarázható, hogy egyetlen magyar fővárosi szállodát sem szavaztak be a világ 10 legjobb luxushotele közé. A Four Seasons lánc tagját, a Gresham Palotát a tavalyi 4. hely után összetettben a 64. helyre rangsorolták, míg a Corinthia Grand Hotel Royal a 89-edik lett.

Az európai 10-es listán tavaly még első volt a Gresham és a tízedik helyet foglalta el a Le Meridien, az idén azonban nincs a top10-ben magyar hotel.

Mivel az értékelés több szempont szerint zajlott, találhatunk azért vigaszt a komplex rendszerben: a legjobb szolgáltatást nyújtó európai hotelek mezőnyében hatodik lett a Gresham, a Le Meridien pedig a 9. helyet foglalja el.

Az összetett lista élén is változás történt, a tavalyi aranyérmes hongkongi Ritz Carlton idén csak a 25. lett, a dobogó második és harmadik fokát azonban változatlanul Dubai foglalja el.

Készíts karácsonyi filmet Molnár Piroskával és Vilmányi Benettel! (x)

A legtöbb filmrajongó arról álmodik, hogy egyszer majd maga is részt vesz egy film megalkotásában – eljött az ő idejük.

Rengeteg munkavállaló készül most erre: már ezt is kaphatnak a bónusz mellé

Már csak pár hét van karácsonyig, így minden cégnél napirenden van a kérdés, hogy milyen formában köszönjék meg a dolgozók egész éves munkáját.

A Brancs megmondja: ezek kellenek, hogy megvalósítsd vállalkozás ötleted

A Brancs kampányait készítő szakemberekkel beszélgettünk arról, hogy mi a receptje egy sikeres vállalkozásnak.

Új őrület terjed Magyarországon: ez lesz 2023 slágere a magyar wellnessekben?

Nem csoda hát, hogy egyre több panzió igyekszik az egész szezon alatt különlegesebb programokat, lehetőségeket kínálni az arra utazóknak.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 10. szombat
Judit
49. hét
December 10.
Az emberi jogok napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?