1 °C Budapest

Csődeljárással csalogatnak a cipőboltba... Megússzák?

Pénzcentrum
2007. január 19. 08:30

Nem indít eljárást a Gazdasági Versenyhivatal azon cipőboltok ellen, melyek megtévesztő reklámmal próbálják becsalogatni a vásárlókat. Az üzletekre vonatkozóan számos bejelentés érkezett a hatósághoz, ezeket azonban a szórólapok kis példányszáma miatt vizsgálat után elutasították - írja a Világgazdaság.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

Érdemes megjegyezni, hogy a szórólapokkal ellentétben az üzletekben nem márkás spanyol és olasz cipőkkel találkozhatnak a vevők, hanem kínai származású termékek közül válogathatnak.

A szórólapon feltüntetett "Csődeljárás indult cégünk ellen" felirat több szempontból sem állja meg a helyét, ha kicsit jobban belegondolunk. Egyrészt csődeljárást a cég saját maga ellen kérhet, amennyiben nem tudja kiegyenlíteni a vele szemben fennálló követeléseket, de bízik abban, hogy meg tud egyezni hitelezőivel. A cég tehát ebben az esetben nem akarja befejezni működését, ez csak felszámolás vagy végelszámolás útján kerülhet szóba.

Az megint más kérdés, hogy a "csak a mai napon" kitétel sem állja meg a helyét, hiszen ilyen szórólapot bármikor könnyen beszerezhetünk...

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 17. vasárnap
Hedvig
41. hét
Október 17.
Missziók Világnapja
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2021. október 16. 19:20