3 °C Budapest

Védelem a támadás ellen - a Raiffeisen minden követ megmozgat

Pénzcentrum
2007. január 17. 11:31

A mai nap folyamán ismeretlen személy/ek ismételten elektronikus levelet küld/tek a Raiffeisen Bank nevében (ügyfeleknek és nem ügyfeleknek egyaránt), hogy megszerezzék banki ügyfelek internetes és telefonos adatait/azonosítóit, esetleges bűncselekmény végrehajtása érdekében.

A magyar nyelvű e-mailben szereplő linkre kattintva a címzettek egy hamis - a Raiffeisen honlapra teljesen hasonlító, "raiffeisen-hun.com" című - internet banking bejelentkező oldalra jutnak, ahol - az eredeti banki honlappal ellentétben - a telefonos azonosítót is kérik a csalók.

A Bank internetes honlapján ismételten kéri ügyfeleit, hogy semmilyen e-mailen kért adatszolgáltatásra ne válaszoljanak, és felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy internet banking jelszavukat csak a böngészőbe begépelt www.raiffeisen.hu címről elérhető Belépés oldalon adják meg, egyéb linket ne használjanak!


A Bank telefonos ügyfélszolgálata ezért megerősített ügyfélazonosítást végez a tranzakciók befogadása előtt (az ügyfél--azonosítókon túl további három személyes adattal azonosítja ügyfeleit).

A Bank hangsúlyozza, hogy a rendszereit nem érte támadási kísérlet, hanem kizárólag e-mail címmel rendelkező személyek azonosítóit próbálják megszerezni az ismeretlen elkövetők.

Húsbavágó igazságról rántja le a leplet a magyar rendező: ilyen film is ritkán készül itthon

A független filmeknek mindig lesz létjogosultságuk, ahogy közönségük is - vallja Pető Szabolcs, filmrendező.

Ez lenne a magyarok új őrülete: hasznos hobbi törhet be a piacra

Most néhány kattintással bárki madárodú örökbefogadóvá válhat - ezzel bepillantást nyerve tollas barátaink magánéletébe.

Új őrület hódít a magyarok körében: teljesen rákattantak ezekre az italokra

A hazai kézműves sörök világa hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évtizedben - a sörkedvelők legnagyobb örömére.

Magyarok milliói vágják maguk alatt a fát: csúnyán ráfizethet, aki így fűt 2022 telén

A téli időszakban, fűtésszezonkor az ország légszennyezettségének mintegy 83-85 százalékáért felelős a lakossági fűtés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2022. december 3. szombat
Ferenc, Olívia
48. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
Mibe fektessünk 2023-ban?
Háború, energiaválság, infláció - Védelem a befektetéseinknek
Agrárszektor Konferencia 2022
Az év agráreseménye, 2 nap szakma Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?