18 °C Budapest

Védelem a támadás ellen - a Raiffeisen minden követ megmozgat

Pénzcentrum
2007. január 17. 11:31

A mai nap folyamán ismeretlen személy/ek ismételten elektronikus levelet küld/tek a Raiffeisen Bank nevében (ügyfeleknek és nem ügyfeleknek egyaránt), hogy megszerezzék banki ügyfelek internetes és telefonos adatait/azonosítóit, esetleges bűncselekmény végrehajtása érdekében.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.

A magyar nyelvű e-mailben szereplő linkre kattintva a címzettek egy hamis - a Raiffeisen honlapra teljesen hasonlító, "raiffeisen-hun.com" című - internet banking bejelentkező oldalra jutnak, ahol - az eredeti banki honlappal ellentétben - a telefonos azonosítót is kérik a csalók.

A Bank internetes honlapján ismételten kéri ügyfeleit, hogy semmilyen e-mailen kért adatszolgáltatásra ne válaszoljanak, és felhívja az ügyfelek figyelmét, hogy internet banking jelszavukat csak a böngészőbe begépelt www.raiffeisen.hu címről elérhető Belépés oldalon adják meg, egyéb linket ne használjanak!


A Bank telefonos ügyfélszolgálata ezért megerősített ügyfélazonosítást végez a tranzakciók befogadása előtt (az ügyfél--azonosítókon túl további három személyes adattal azonosítja ügyfeleit).

A Bank hangsúlyozza, hogy a rendszereit nem érte támadási kísérlet, hanem kizárólag e-mail címmel rendelkező személyek azonosítóit próbálják megszerezni az ismeretlen elkövetők.

A legfontosabb hírek, a napi hírzaj nélkül.
Elindult a Pénzcentrum heti hírlevele, a Turmix.
Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2021. október 20. szerda
Vendel
42. hét
KONFERENCIA
Tovább
Sustainable World 2021
Fenntartható befektetések, piaci lehetőségek: varázsszó az ESG
EZT OLVASTAD MÁR?